Nakon pet godina Robert Peša danas se vratio na posao u AUDIO

Autor: Marija Brnić , 17. listopad 2012. u 15:40
Robert Peša nekad je bio potpredsjednik HFP-a zadužen za nekretnine/PXL

Drugooptuženom, koji je pravomoćno oslobođen, država mora platiti i 500.000 kuna odštete.

Robert Peša, nekadašnji potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i drugooptuženi u slučaju "Veliki maestro", u kojemu je početkom godine pravomoćno oslobođen, danas se vraća na posao.

U Agenciji za upravljanje državnom imovinom, nasljednici ugašenog HFP-a, za tu informaciju u utorak nije bilo moguće službeno dobiti potvrdu, kao ni informaciju na koje će radno mjesto, nakon više od pet godina, biti postavljen nekadašnji potpredsjednik pod čijom je ingerencijom bio Sektor nekretnina u portfelju HFP-a. Pešina odvjetnica Višnja Drenški-Lasan kratko je za Poslovni dnevnik potvrdila informaciju, dodajući kako je Peša na posao vraćen odlukom suda koji je usvojio njegov zahtjev za izdavanjem privremene mjere o povratku na rad zato što je pravomoćno oslobođen optužbi da je kao potpredsjednik Fonda primio mito.

Peša je odmah nakon izbijanja korupcijske afere i uhićenja u lipnju 2007. dobio izvanredni otkaz u HFP-u, a koliko je poznato, jedini se od ostalih čelnika HFP-a iz afere "Maestro" žalio na otkaz. Neslužbeno se inače u AUDIO-u doznaje kako će samo po osnovi plaća Peši država morati isplatiti pola milijuna kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close