Nakon HPB-a i ZABA-e, OTP banka snižava kamatne stope na kredite građanima

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

OTP banka će u srpnju sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,35, a za kredite u kunama za 0,25 postotnih poena, izvijestili su iz te banke u petak.

U posljednje četiri godine OTP banka je osam puta smanjivala kamatne stope građanima, a do snižavanja kamatnih stopa dolazi slijedom kretanja nacionalne referentne stope (NRS1), uz koje je OTP banka vezala svoje kredite.

Banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

OTP je treća banka koja će smanjiti kamatne stope slijedom kretanja nacionalne referentne stope -  dosad su to već najavili Hrvatska poštanska banka i Zagrebačka banka.   

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava je Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će 1. siječnja 2018.

Komentari (3)
 • Kirin
  Kirin 12:20 4.6.2017.

  Kad krivosuđe funkcionira!

 • Funky
  Funky 7:48 4.6.2017.

  zar niste mogli reci koliko su neki krediti…pa da se vidi koliko % nas deru vise nego u eu?

 • Antonijo
  Antonijo 21:51 2.6.2017.

  To su takva strašna sniženja da bi trebali slati akcijski letak svim građanima….. U Njemačkoj imaju kamatnu stopu od 1.5%, dosta smo rekli.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve