Nakon glasovanja, zastupnici idu na dvomjesečni ljetni odmor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glasovanjem o brojnim raspravljenim točkama, Hrvatski sabor zaključit će proljetno zasjedanje i aktualnu sjednicu započetu početkom travnja, te otići na dvomjesečni ljetni odmor.

 Izglasavanje čekaju izmjene Zakona o najmu stanova, koje trebaju riješiti problem zaštićenih najmoprimaca, odnosno omogućiti vlasnicima stanova da do rujna 2023. uđu u posjed svoje imovine.

Zastupnici HDS/HSLS/HDSSB-a najavili su za petak, prije sjednice, konferenciju za novinare nakon koje bi se trebao znati konačan stav toga Kluba o zakonu.

Saborsko izglasavanje čekaju izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koje su izazvale oštre prijepore u dijelu javnosti, a koje resorna ministrica Blaženka Divjak odlučno brani.

Sabor bi trebao donijeti i nove zakone o komunalnom gospodarstvu i o šumama.

Odlučit će i o tome tko će u idućih šest godina biti na čelu Hrvatske narodne banke (HNB). Resorni odbori za financije te za izbor i imenovanja za guvernera HNB-a predlažu Borisa Vujčića, kojemu je stari mandat istekao 8. srpnja, a za njegovu zamjenicu Sandru Švaljek, bivšu čelnicu Ekonomskog instituta i bivšu zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Sabor bi, nakon gotovo tri godine trebao imenovati Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija koje ne postoji od konca 2015., kada je tadašnjem sastavu istekao mandat. Za predsjednicu Vijeća predložena je Zdravka Čufar Šarić, bivša potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva. Sabor bi trebao dati 'zeleno svjetlo' da se u operaciju potpore miru "Sea Guardian" u Sredozemlju uputi do 50 pripadnika Oružanih snaga RH s brodom Hrvatske ratne mornarice.

Komentari (3)
 • is123456
  is123456 11:03 13.7.2018.

  samo dok ovce progledaju proći će 10 svjetlosnih godina

 • purCo
  purCo 9:56 13.7.2018.

  dvomjesečni odmor od šestomjesečnog nerada, kartice za prijavu na dolasku bilježi da je taj zastupnik bio taj dan u Saboru, ako za nekoliko minuta napusti Sabor to se nigdje više ne registrira, znate oni puno rade na terenu, trebalo bi im i terenske isplaćivati, to više nije Sabor, to je leglo neradnika i beskorisnih uhljeba

 • is123456
  is123456 9:45 13.7.2018.

  i treba zaslužili su marljivo su radili donosili mudre odluke a i oni su ljudi moraju odmoriti jer zamislite kako je raditi do 67 tako zahtjevan posao

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve