Nakon e-vozačke stižu i e-putovnice

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2017. u 08:34
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijekom nedavnog službenog uvođenja elektroničkih zatjeva za izdavanje vozačke dozvole spomenuto je kako se radi i na razvoju slične usluge za putovnice.

Nakon elektroničkih zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola uskoro bi u sustav e-Građani trebala biti uvrštena i slična usluga koja će omogućiti e-zahtjeve i za putovnice.

Tijekom nedavnog službenog uvođenja elektroničkih zatjeva za izdavanje vozačke dozvole spomenuto je kako se radi i na razvoju slične usluge za putovnice. Ta bi usluga mogla biti itekako zanimljiva velikom broju sadašnjih oko pola milijuna korisnika sustava e-Građani, a nije isključeno ni kako bi se mnogi odlučili na korištenje tog sustava samo da bi izbjegli čekanje u redu u policijskim upravama i postajama.

Iz MUP-a je stigla potvrda kako u narednom razdoblju doista planiraju uvesti mogućnost podnošenja elektroničkog zahtjeva za izdavanje putovnice putem sustava e-Građani, kako bi se građanima i pri obavljanju ove vrste upravnih poslova olakšao postupak za dobivanje isprava te rasteretilo šaltere policijskih uprava i postaja na kojima se zaprimaju zahtjevi za izdavanje putovnica.  

Izvori bliski Vladi rekli su tportalu kako bi elektroničke zahtjeve za izdavanje putovnica mogli vidjeti možda kad i uslugu e-Novorođenče, koja bi u rad trebala biti puštena do kraja ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close