Nakon devet mjeseci na čelu HBOR-a, Kristijan odlazi s otpremninom od 12 plaća

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 11:20
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Informaciju nisu službeno mogli potvrditi u HBOR-u pozivajući se na to da su detalji njegova ugovora poslovna tajna.

Bivši predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) Vladimir Kristijan više će novca dobiti za odlazak iz te banke nego što je zaradio na ime plaća od trenutka kad je na čelnom mjestu zamijenio Antona Kovačeva pa do svog odlaska iz HBOR-a.

Nije to ni čudno s obzirom da se Kristijan zadržao na mjestu predsjednika Uprave HBOR-a samo devet mjeseci, a da je za odlazak, kakoje Novom listu potvrđeno iz više Vladinih izvora dobio otpremninu u iznosu od 12 plaća. Toliko mu, doznaje list, pripada prema ugovoru o radu, što nisu službeno mogli potvrditi u HBOR-u pozivajući se na to da su detalji njegova ugovora poslovna tajna.

Sukladno Pravilniku o zaštiti poslovne i bankovne tajne HBOR-a, podaci o plaćama predstavljaju poslovnu tajnu. Nadalje, i Ugovori o radu zaključeni s članovima Uprave sadrže odredbu da podaci o plaći predstavljaju poslovnu tajnu. Dostavom i objavom traženih podataka HBOR bi povrijedio ugovornu obvezu te slijedom toga nismo u mogućnosti dostaviti tražene podatke, odgovorili su iz HBOR-a na upit kolika je otpremnina isplaćena Kristijanu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

zanimljivo je da je prije par dana objavljen clanak da prema svemu sudeci odlazi u HPB (vlasnistvo RH)i da se povlaci sa pozicije na vlasiti zahtjev. Sto bi tek bilo da je razrjesen duznosti.

ako sam dobro zamijetio, nije bio spreman davati kredite bez pokrića, po političkoj liniji

super, sad nek nadju nekog novog uhljeba koji će biti mjesec dana u upravi i neka mu daju otpremninu od 12 mjeseci.. još su samo 6 mjeseci srećom na vlasti.

kod nas je jedino rješenje ,kineske i iranske metode.

New Report

Close