Nakon 13 godina stečaja kraj Pamučne industrije

Autor: Saša Paparella , 14. veljača 2016. u 22:01
Radnici su uspjeli naplatiti 84 posto potraživanja/ Dominik Grgurić/PIXSELL

Prodana i zadnja imovina, radnici uspjeli naplatiti 33,3 mil. kn potraživanja.

Prodajom zadnjih preostalih nekretnina, sportskog doma i zgrade kadrovske službe, nakon 13 godina završen je stečaj Pamučne industrije Duga Resa, a nekoć poznata tvrtka izbrisana je iz registra trgovačkog suda. Kad je 2002. otvoren stečaj tvrtka je zapošljavala 1151 radnika. Za njih je utješno jedino to što su naplatili 84 posto od prijavljenih potraživanja, ukupno 33,34 milijuna kuna.

"U odnosu na puno drugih tvrtki koje su se našle u sličnoj situaciji to je jako puno, iako su navedena potraživanja bivšim zaposlenicima isplaćivana kroz deset dioba, pa je bila riječ o malim novčanim sredstvima koja su isplaćivana nakon pojedinog unovčenja imovine", izjavila je za Dugaresa.net stečajna upraviteljica Jasna Brajdić.

U stečaju su ukupno prijavljene tražbine od 115,6 milijuna kuna. Karlovačka banka uspjela je naplatiti 5,63 milijuna, a tijela državne uprave 4,96 milijuna kuna. Nakon niza neuspjelih pokušaja prodaje, zgrada tvornice je 2010. prodana za 30,8 milijuna kuna varaždinskoj tvrtki T7 VIS u vlasništvu Davora Patafte. Kako je i novi vlasnik zapao u probleme, u nekadašnjoj tvornici u sezoni radi tek desetak posto nekadašnjeg broja radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close