Najzahtjevnija revitalizacija u Šibeniku starta 15. svibnja

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2019. u 21:59
Ugovor s izvođačima građevinskih radova potpisan je u Šibeniku u petak

Za novo ruho tvrđave osigurano 41,5 milijuna kuna iz EU, izvođači su Inovator i A3.

Grad Šibenik 15. svibnja kreće s uređenjem svoje posljednje kopnene tvrđave, one sv. Ivana. Najavio je to u petak Domagoj Nikolac, predstavnik izvođača radova, tvrtki Inovator i A3.

U proteklih pet godina Grad je  sufinanciranjem iz EU fondova uspješno revitalizirao dvije tvrđave, Sv. Mihovila i Barone, a završetak radova na obnovi sv. Ivana, dosad najzahtjevnijeg projekta, očekuje se na ljeto 2021. godine.

"Glavne karakteristike naših projekata su inovativnost i očuvanje kulturne baštine stoga ne čudi što se Šibenik često spominje kao pozitivan primjer kada se govori o obnovi i nadogradnji cjelokupne gradske ponude", istaknuo je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Šibenika.

Početak obnove sv. Ivana odužio se zbog visoke cijene građevinskih radova koja je premašila planirani iznos, što je rezultiralo "prekrojavanjem" gradskog proračuna i doradom natječaja.

Naime, najpovoljnija ponuda šibenskih tvrtki, sadašnjih izvođača, iznosila je 46,8 milijuna kuna dok je vrijednost projekta bila procijenjena na 26,6 milijuna. Krajem ožujka ove godine na Gradskom vijeću odlučeno je da Grad , zbog dosad najvećeg projekta dodijeljenog iz EU fondova, ide u mini rebalans. 

Revitalizacijom sv. Ivana, ukupne površine 18.657 metara četvornih, obnovit će se i opremiti dvije cjeline – sjeverni dio tvrđave poznat kao Kliješta i južni zvan Zvijezda te bedemi. Za projekt je osigurano 41,5 milijuna kuna iz EU fondova, a u petak potpisani ugovor vrijedan je 38.260.759,80 kuna uz PDV. 

Komentirajte prvi

New Report

Close