Hrvatski dužnosnici dočekali tijelo pokojnog Borisa Šprema

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. listopad 2012. u 15:34
PXL

Lijes s tijelom Borisa Šprema pogrebnim je vozilom krenuo prema mrtvačnici na Mirogoj.

Lijes s tijelom pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, kojeg su dočekali najviši državni dužnosnici, iz Zračne luke Zagreb pogrebnim je vozilom krenuo prema mrtvačnici na Gradskom groblju Mirogoj.

Lijes su u zagrebačkoj zračnoj luci uz najviše državne počasti dočekali predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović, potpredsjednik Hrvatskog sabora i obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko, potpredsjednici Sabora Nenad Stazić, Željko Reiner i Tomislav Čuljak, prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, potpredsjednik vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica, potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar rada i mirovinskog sustava te voditelj liječničkog konzilija predsjednika Hrvatskog sabora Mirando Mrsić, saborski zastupnik i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan te tajnik Hrvatskog sabora Slaven Hojski.

Uz lijes su bili i članovi obitelji, supruga Jasenka i sin Damjan te sestra i majka.

Lijes prekriven hrvatskom zastavom prenijela su šestorica pripadnika Straže Hrvatskog sabora, u pratnji najviših državnih dužnosnika i članova obitelji, kroz postrojeni dvored pripadnika Oružanih snaga RH. Pogrebno vozilo s lijesom pod policijskom pratnjom krenulo je prema mrtvačnici na Gradskom groblju Mirogoj.

Boris Šprem umro je u nedjelju, 30. rujna, u 57. godini nakon duge i iscrpljujuće borbe s bolešću u MD Anderson Cancer Center u Houstonu (Teksas, SAD). Bolovao je od iznimno malignog oblika multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi, a zbog pogoršanog stanja i iscrpljenih terapijskih mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, krajem kolovoza otputovao je na liječenje u SAD. Komemoracija u povodu smrti Borisa Šprema bit će danas u 17 sati u Hrvatskom saboru, a posljednji ispraćaj bit će sutra u 12 sati na Mirogoju.

Komentirajte prvi

New Report

Close