Najveće gradilište u Slavoniji i Baranji vrijedno 800 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2017. u 15:17
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Grad Vukovar u ovome je trenutku najveće gradilište u Slavoniji i Baranji, a tom podatku u prilog govore projekti u infrastrukturi teški nemalih – 800 milijuna kuna.

Iako je u spomenutoj svoti to samo omanji dio iznosa, zanimljivo je da je unazad dvije i pol godine obnovljeno 70 posto nerazvrstanih, dakle ulica u domeni Grada Vukovara, gdje su dva i pol desetljeća od Domovinskog rata sanirane zaostale ratne rane. Iznosi taj podatak pročelnik gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović, na upit o (pre)čestom otvaranju saniranih gradskih cesta na koje se novinare svako malo poziva, a na što je potrošeno 25 milijuna kuna.

– U navedenom razdoblju obnovljene su ukupno 42 ulice u gradu Vukovaru i prigradskim naseljima Sotin i Lipovača. Od toga broja pet je sotinskih, a četiri ulice su u Lipovači. K tome, obnovljeno je i 57 nogostupa – kazuje Martinović, dodajući kako se gradska vlast uhvatila u koštac i s gradnjom nove tržnice, što je 22-milijunski projekt. Zatvoreni je to, moderan objekt u središtu grada, s pristupnim cestama, čije se otvorenje očekuje u idućih mjesec dana. Odmah potom slijedi uređenje prostora bivše tržnice, uz cestu Vinkovci – Vukovar – Ilok, gdje će biti trg s parkom i fontanom, uz ulaganja oko 15 milijuna proračunskih kuna, piše Glas Slavonije.

– Ukupna ulaganja u komunalnu infrastrukturu u ove 2,5 godine dosegla su iznos od 800 milijuna kuna, ako u to ubrojimo i veliki projekt Hrvatskih voda, kao što je gradnja nove gradske šetnice od Luke Vukovar do ušća Vuke u Dunav, vrijednosti 16 milijuna kuna, kao i sanaciju Otoka športova s 22 milijuna kuna i Projekt Vukovar, odnosno obnovu komunalne vodoinfrastrukture, koji je vrijedan 460 milijuna kuna, što se sufinancira i iz budžeta grada. Također, gradi se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, kanalizacija u Sotinu, za gradski Komunalac nabavljena su tri nova komunalna vozila, provedena je selekcija otpada gdje je građanima podijeljeno 6500 zelenih kanti za miješani otpad, isto toliko plavih kanti za papir, kao i žutih vreća za plastiku, sagrađeno je reciklažno dvorište vrijedno 400.000 kuna, saniran je gradski deponij Petrovačka dola, što je koštalo 11 miijuna kuna… – nabraja pročelnik, dodajući da je glede gospodarenja otpadom Vukovar ispunio sve zakonske obveze.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close