Najveća hrvatska tvornica kombajna za stalno zaposlila 54 sezonca i povećala im plaće za 20 posto

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Od kada je Hrvatska postala članicom Europske unije, u tvornici su suočeni s odlijevom kvalificirane radne snage, a među njima je i dosta sezonskih radnika kojima su se ugovorili produžavali iz mjeseca u mjesec.

Same Deutz Fahr Žetelice (SDFŽ) iz Županje od početka godine za stalno su zaposlile 54 radnika u proizvodnji, potvrdio je generalni direktor Damir Kobaš Glasu Slavonije.

Vlasnici ove vodeće tvornice kombajna u Hrvatskoj sezoncima su odlučili dati stalni posao i povećati im plaće za 15 do 20 posto. Od kada je Hrvatska postala članicom Europske unije, u tvornici su suočeni s odlijevom kvalificirane radne snage, a među njima je i dosta sezonskih radnika kojima su se ugovorili produžavali iz mjeseca u mjesec.

Budući je gotovog radnika teško pronaći, a posebice zavarivače, lakirere i CNC operatere, u županjskoj tvornici vlasnici su odlučili stalno zaposliti svoje sezonce kako bi osigurali kontinuitet u proizvodnji te uspjeli ostvariti poslovni plan i poštovati narudžbe kupaca.

U ovoj tvornici trenutno je zaposleno oko 400 radnika, a više od 95 posto ukupne proizvodnje se izvozi čime se svrstavaju među najveće hrvatske izvoznike.

'Plan za jesen je proizvesti od 100 do 115 kombajna, što je dosta dobro za jesensku proizvodnju, a ovu godinu planiramo završiti s 400 kombajna ili nešto više, ovisno o situaciji do kraja godine', dodao je Kobaš.

Komentari (1)
  • John_Smith
    John_Smith 11:26 24.10.2018.

    Došla voda do ušiju. Kvalitetna radna snaga nebi otišla da ste ju adekvatno platili i ove ugovore podjelili prije dvije godine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!