Najvažnije događanje u Zagrebu: Najbolji advent u Europi počinje u subotu 1. prosinca

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2018. u 09:40
Foto: Ivan Klidnić

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Najbolji advent u Europi počinje u subotu 1. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 6. siječnja 2019. godine. Samo „zagrijavanje“ kreće već u četvrtak, 28. studenog, a svečano otvorenje održat će se u subotu, 1. prosinca, u poslijepodnevnim satima.

Uz tradicionalne lokacije koje će ponovo zasjati ove godine te nastavku suradnje s Uredom predsjednice RH u sklopu Adventa na Prekrižju, Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane. Tako će se kao nova lokacija predstaviti Advent u Maksimiru koji nudi osmišljenu zabavu za cijelu obitelj, u suradnji sa ZOO vrtom Zagreb, a tu je i Advent Stara Tkalča koji će prikazati tradicionalne obrte i oživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola. Novost je i Filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a Prolaz sestara Baković bit će prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma.


Foto: Ivan Klindić

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak osam različitih prigodnih glazbenih festivala, a to su: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima. Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu, Hrvatski glazbeni zavod i KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a Etnografski muzej, Muzej za umjetnost i obrt te Galerija Arheološkog muzeja organizirat će prigodne izložbe. Od ostalih zanimljivosti ističemo Poziv na čaj gdje učenici Učeničkog doma Marije Jambrišak otvaraju vrata dvorišta svojeg učeničkog doma i pozivaju na druženje te Advent u Vidri gdje možete pogledati program najstarijeg dramskog studija slijepih i slabovidnih osoba na svijetu „Novi život“.

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a prošle godine zabilježen je porast od 17% u dolascima i 18% u noćenjima. Naime, prema podacima TZGZ, u prosincu 2017. godine, zabilježeno je 111.429 dolazaka i 201.734 noćenja, dok je 2016. godine u prosincu ostvareno 94.573 dolazaka i 169.095 noćenja.

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tipična hrvatska skromnost, mi smo najbolji a tko ne vjeruje magarac a izvor informacija neka opskurna organizacija.

New Report

Close