‘Najistančanije nepce’ svijeta stiže na Vinistru

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 20. travanj 2017. u 14:34
Manifestacija vinara već 24. put, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Velik interes vinara za porečki sajam.

Tradicionalni sajam vina i vinarske opreme Vinistra koji će se ove godine od 12. do 14. svibnja održati po 24. put, najavljen je u srijedu u porečkom hotelu Laguna Parentium.

Istom je prilikom održano i ocjenjivanje 553 uzoraka vina, ulja i rakija te međunarodno natjecanje posvećeno isključivo malvazijama, kao ocjenjivanje istarske malvazije i terana iz sustava IQ – Istarska kvaliteta. Navedenim su aktivnostima ususret samoj Vinistri promovirane posebnosti i kvalitete proizvoda Istarske regije.

Konferenciju za medije otvorio je predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti, potvrdivši veliki interes vinara i ostalih izlagača zbog čega su morali proširiti kapacitete izlagačkog prostora. “To je i motivacija da u udruzi nastavimo s promocijom i afirmacijom njihovih proizvoda te  Vinistre kao branda i Istre kao turističke destinacije, ali i s razmjenom znanja s kolegama iz inozemstva i stalnom edukacijom nas i naših članova”, dodao je Benvenuti.

Najavljena su i iznenađenja, poput dolaska vinskog kritičara Oza Clarka, poznatog kao “najistančanije nepce” današnjice, koji će na Vinistri održati radionice o teranu. Novost je i dan namijenjen profesionalcima koji će moći prvi kušati vina izlagača u Hotelu Parentium Poreč, dan prije službenog početka sajma. Valja napomenuti da je Istra u ožujku proglašena jednom od 10 najboljih vinskih destinacija staroga kontinenta, po izboru organizacije za promociju europske kulture i turizma European Best Destination.

Komentirajte prvi

New Report

Close