Najbolji su dm, Infinum i Cobe

Autor: Marija Crnjak , 11. prosinac 2019. u 21:59
Tvrtka Infinum Tomislava Cara prvi je put na listi najpoželjnijih poslodavaca

Istraživanje portala Moj posao.

Portal MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se najboljim poslodavcima. U ovogodišnjem istraživanju najbolji poslodavci su dm, Infinum i COBE. Po kategorijama, među velikim tvrtkama nabolji su dm, Rimac Automobili i Zubak grupa, u kategoriji srednji tvrtki Infinum, Degordian Hrvatska i tvrtka Nova Gratia, dok su među malim tvrtkama među zaposlenicima najbolje prošle tvrtke Cobe, Mediatoolkit i Micro-Link. 

 Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su 52 tvrtke, 46 posto srednjih, 38 posto malih, 13 posto velikih i 3 posto micro tvrtke, a svoje odgovore je ponudilo 4500 zaposlenika.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 2,88 od mogućih 4. Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Osobni rast i razvoj dok su najlošije ocijenjene kategorije Lojalnost i Uključenost u donošenje odluka. Kad je u pitanju angažman radnika da pridonesu razvojku tvrtke, rezultati su pokazali da je angažirano 29 posto zaposlenika, što je rast od 5 posto u odnosu na prošlu godinu, dok 69 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 5 posto zaposlenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close