Najboljem timu studenata čak 40 tisuća kuna!

Autor: Objava za medije , 15. travanj 2013. u 13:54
Press foto

Na najvećoj regionalnoj poslovno-tehnološkoj konferenciji WinDays ove će godine gostovati studenti i imati priliku osvojiti Microsoftovu nagradu od 40 tisuća kuna za prvu implementaciju rješenja na tržištu.

Na najvećoj regionalnoj poslovno-tehnološkoj konferenciji WinDays ove će godine gostovati studenti i imati priliku osvojiti Microsoftovu nagradu od 40 tisuća kuna za prvu implementaciju rješenja na tržištu. Riječ je o Software Startup Academy projektu, novoj inicijativi u sklopu Microsoftovog YouthSparka, koja će osigurati da svi projekti koji se oforme doista i započnu od ideje te završe kao proizvod na tržištu. Vidjeli smo da u Hrvatskoj treba stvoriti novi program koji će poticanjem obrazovanja i vještinaomogućiti što većem broju mladih ljudi razvoj novih ideja, koje će u konačnici pretvoriti u stvarnost, poručuju iz Microsofta. 

Ove se godine na Software Startup Academy prijavilo preko 600 studenata iz Osijeka, Splita i Zagreba. Prvi dio programa bio je podijeljen u osam radionica –četiri tehnološke radionice i četiri radionice fokusirane na stjecanje poslovnih i društveno-komunikacijskih vještina te pripremu poslovnog plana. Po završetku radionica koje su trajale nešto više od dva mjeseca, sudionici akademije počeli su se grupirati u timove i raditi na pilot-projektima. Sama razrada projekta i priprema prijava za WinDayse trajala je nešto više od mjesec dana i tijekom koje su se iskristalizirala22 projekta – devet iz Splita, sedam iz Zagreba te šest iz Osijeka. Na samim WinDaysima natjecat će se pet najboljih timova – najbolji timovi iz svakog grada te dva najbolja od svih ostalih prijavljenih. 

Pet će najboljih projekata ocjenjivati stručni žiri, a svaki će tim imati po 20 minuta za predstavljanje rješenja. Najbolji među njima dobit će Microsoftovu nagradu u vrijednosti od 40 tisuća kuna za prvu implementaciju rješenja na tržištu. Dakako, svi će projekti imati mogućnost ulaska u BizSpark program, kroz koji će im Microsoft osigurati softversku podršku te pristup bazama znanja tijekom tri godine rada njihovih startup projekata.

Uz studente, na konferenciji će gostovati i brojni drugi ugledni domaći i svjetski predavači. Poslovni dio konferencije će se baviti temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva. Kao misao vodilja u tome nametnula se četvrta industrijska revolucija i činjenica da tehnologija nezaustavljivo mijenja način promišljanja i poslovanja. Pritom ubrzani tehnološki razvoj stavlja fokus na automatizaciju procesa u proizvodnji te i na robote, ICT, nano tehnologiju, nove materijale, nove poslovne modele i slično koji zauzimaju sve važnija mjesta u tim procesima. U temama konferencije istaknut će se i nužna povezanost obrazovanja, vještina te istraživanja i razvoja (R&D-a) na konačan budući uspjeh nacije. U tehnološkom programu posjetitelji su već navikli na standardno dobre predavače i vruće novosti iz svijeta tehnologije. Njima će se ove godine pridružiti i Hrvoje Benko, Hrvat koji radi u Microsoft Researchu te Paula Januszkiewcz, stručnjakinja za sigurnost. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode od samoga početka te naučiti osnove iz područja drugačijih od onih kojima se standardno bave. 

Komentirajte prvi

New Report

Close