Najavljeno rušenje na Mudrinićevu posjedu

Autor: Bernard Ivezić , 07. veljača 2013. u 22:00
Ivica Mudrinić/PIX

Čeka se ishod zahtjeva za legalizaciju dva objekta na Žutu.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja naložit će rušenje dvaju objekata koje je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a i predsjednik HUP-a, izgradio na otoku Žutu.

Službeno su iz Ministarstva priopćili da je njihova inspekcija utvrdila da je Mudrinić nelegalno gradio, ali je za te objekte zatražio legalizaciju. Prema Zakonu o legalizaciji inspekcijski postupak za dvije stambene građevine Ministarstvo će prekinuti do pravomoćnog okončanja postupka legalizacije. Dodatno pojašnjavaju da je punomoćnik investitora na saslušanju u građevinskoj inspekciji izjavio da će odmah pristupiti uklanjanju temeljne ploče i trakastih temelja.Ivica Mudrinić podsjeća da je prošlog tjedna rekao da je nakon obavljenih dodatnih konzultacija s više stručnjaka, čija se mišljenja nisu u potpunosti podudarala, demontirao dio montažnih nadstrešnica na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu na Žutu.

"Te su nadstrešnice bile privremene namjene, lako postavljive i lako uklonjive. Na otoku koji ima brojne stoljetne maslinike, nastavljam s obradom vinograda i maslinika, odnosno radom poljoprivrednog gospodarstva. Kao što sam već izvijestio, u tijeku je postupak pred nadležnim tijelima za dobivanje odgovarajućih rješenja i dozvola, u skladu s važećim zakonima", kaže Mudrinić i dodaje da nema novih komentara.Kako neslužbeno doznajemo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, očitovanje su zatražili Nacionalni park Kornati i Ministarstvo unutarnjih poslova. Inače, investitoru u ovakvim slučajevima prema Zakonu o zaštiti prirode prijeti kazna do 200.000 kuna, a po Kaznenom zakonu za gradnju u zaštićenom području, kazna je isključivo zatvorska od šest mjeseci do pet godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close