Najavljene besplatne edukacije u Splitu

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 15:37
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

U Splitu će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Splita te Splitsko- dalmatinske županije 15. svibnja 2015. održati edukativna manifestacija “Poslovni uzlet grada Splita”

U Splitu će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Splita te Splitsko- dalmatinske županije 15. svibnja 2015. održati edukativna manifestacija "Poslovni uzlet grada Splita", najavljeno je danas  u Splitu na konferenciji za medije.

„Ovo je deseta ovogodišnja konferencija u sklopu projekta „Poslovni uzlet“ namijenjena promociji i edukaciji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, ali i onih koji to tek namjeravaju postati. Bit će organizirano 11 radionica koja su prilagođena potrebama poduzetnicima. Sudionici će između ostaloga saznati kako aplicirati za sredstva EU, kako napraviti efikasnu kampanju sa što manjim budžetom te kako se oglašavati na Googlu i Facebooku“, kazao je glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović, pozvavši sve poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova, ali i sve druge zainteresirane da se prijave na besplatna predavanja.

Prijaviti se možete OVDJE.

Gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar, istaknuo je da mu je iznimno zadovoljstvo što će Grad Split, uz pomoć partnera, organizirati i omogućiti besplatne edukacije koje su primarno namijenjene poduzetnicima i obrtnicima, ali i svima koji su zainteresirani za poboljšanjem svojih znanja i vještina. „Edukacije imaju posebnu važnost za pokretanje gospodarstva, a Split se u gospodarskom smislu odmaknuo od dna te će i u budućnosti raditi na poticanju gospodarstva kako bi nam svima bilo bolje“, rekao je gradonačelnik Baldasar.

Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i EU integracije Splitsko- dalmatinske županije, naglasio je da u županiji konstantno rade na poticanju poduzetnika i poduzetništva na području Splitsko- dalmatinske županije. Također je istaknuo javni poziv prema kojemu gradovi i općine Splitsko-dalmatinske županije mogu podnijeti zahtjev za bespovratna sredstva iz Programa poticanja izgradnje poduzetničkih zona u Splitsko-dalmatinskoj županiji za 2015. godinu. Istaknuo je i posebne programe kreditiranja, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, s kamatnom stopom 0,6-1,5%, a sve u cilju razvitka malog i srednjeg poduzetništva. „Županija pomaže inkubatore i poduzetničke centre, a sve u svrhu popravljanja poduzetničke klime. Postoje i programi za start up gdje se dijele potpore do 20.000 kn, a ti iznosi bit će i veći“ , rekao je Katavić.

Ela Žižić, pročelnica službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove, pozvala je sve zainteresirane da iskoriste priliku te da se prijave i sudjeluju na besplatnim edukacijama 15. svibnja. „Grad Split podupire poduzetništvo te je to i razlog što smo se priključili projektu Poslovni uzlet. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da sudjeluju u edukacijama i iskoriste priliku za unaprjeđenje svojeg poslovanja“, istaknula je Žižić.

Konferencija "Poslovni uzlet grada Splita" dio je projekta "Poslovni uzlet", koji je namijenjen promociji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, a cilj mu je poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatnu edukaciju kako bi unaprijedili poslovanje. Navedeni događaj bit će održan u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Splita te Splitsko- dalmatinske županije, dok je partner suorganizator Ministarstvo poduzetništva i obrta. Detaljnije informacije o navedenoj manifestaciji možete vidjeti ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close