Najavljena gradnja 73 socijalna stana u Zadru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 16:17
Ilustracija; Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Radove vrijedne oko 31 milijun kuna financirat će Grad Zadar.

Na zadarskom gradskom predjelu Put crvenih kuća bit će izgrađena 73 socijalna stana koja će riješiti stambeno pitanje socijalno najugroženijih zadarskih obitelji, rečeno je danas na potpisivanju ugovora o gradnji socijalnih stanova, koji su u Gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Božidar Kalmeta i direktor APN-a Slavko Čukelj.

Radove vrijedne oko 31 milijun kuna financirat će Grad Zadar. "Pretpostavljam da će gradnja te zgrade početi na jesen. Rok je 15 mjeseci", rekao je Kalmeta, dodajući kako će grad Zadar napraviti novu listu ovo ljeto ili najkasnije na jesen.

"Tako bi onda po završetku ove zgrade imali već pripremljenu listu i počeli dodjelu 73 stana, koji su zasigurno u ovim vremenima potrebiti mnogim građanima ovoga grada", istaknuo je.

Direktor APN-a Slavko Čukelj kazao je da su ugovorom utanačeni svi detalji vezani uz ovaj projekt. "Sve financira grad Zadar, a nositelj je APN, jer smo mi od DUUDI-ja ishodili potrebno zemljište i projekt se gradi slično po principu POS-a", rekao je Čukelj dodajući kako se nakon izgradnje zgrada mora koristiti isključivo za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih obitelji.

"Po našim procjenama investicija bi trebala biti oko 31 milijun kuna, a APN sudjeluje sa 7 milijuna kuna poticajnih sredstava. Ta sredstva po ugovoru grad Zadar mora vratiti u državni proračun nakon izgradnje", poručio je Čukelj. Izvijestio je i kako je ugovoreno da će zgrada biti gotova za 15 mjeseci po početku građenja, koji ovisi o provedbi javne nabave.

Komentirajte prvi

New Report

Close