Najavljen ovogodišnji program manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2016. u 14:36
Foto: Grad Ludbreg

Valja izdvojiti Etno gastro izložbu, zatim promociju knjige Prvi hrvatski Shakespeare” te koncerte

U nedjelju 21. kolovoza hodočašćem vatrogasaca započinje najveća ludbreška manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje u sklopu koje će i ove godine biti održani brojni vjerski, kulturni, gospodarski i zabavni programi.

Ludbreg je jedinstveno euharistijsko proštenište u ovom dijelu Europe. Svake godine prve rujanske nedjelje u Ludbregu se održava euharistijsko slavlje u spomen na događaj – čudo koje se dogodilo davne 1411. godine.

Povodom nadolazećih Dana ludbreške Svete nedjelje održana je u Gradu Ludbregu konferencija za novinare na kojoj su najavljeni ovogodišnji programi.
– I ove godine očekujemo velik broj hodočasnika za što smo kao i uvijek spremni. U deset dana trajanja programa svatko može pronaći nešto za sebe. Moram svakako izdvojiti naš poznati gospodarski sajam za koji već u ovom trenutku imamo preko 20 posto više prijavljenih izlagača u odnosu na prošlu godinu. Tu je i sajam životinja koji ima svoje drugo izdanje i koji je na sigurnom putu da postane tradicionalan. – kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uz vjerski dio programa, oni kulturno-umjetnički i zabavni počinju 26. srpnja. – Ponuda je i ove godine raznolika, od sportskih, kulturnih do zabavnih sadržaja. Nekako već tradicionalno drugi dio programa započinjemo koncertom MPZ Podravina, tu je i neizostavni festival duhovne pjesme „Duga“, promocije knjiga i slično. U četvrtak 1. rujna krećemo s programima do maksimuma i nekako nam je drago da taj dan otvaraju djeca, naime četvrtak uoči završnog nedjeljnog slavlja rezerviran je za hodočašće vjeroučenika i ministranata Varaždinske biskupije. Taj dan važan je i zbog otvaranja “Ludreškog sejma” na Trgu Svetog Trojstva koji se ove godine širi na prostore u gradu poput dvorca Batthyany. Taj dan održat će se i Poslovni uzlet koji je dobra prilika za susrete gospodarstvenika i poduzetnika. Posebno bogat program predviđen je od petka do nedjelje kada se očekuje i najveći broj posjetitelja. – pojasnila je Andreja Horvat, direktorica Turističke zajednice Grada Ludbrega.

Valja izdvojiti Etno gastro izložbu, zatim promociju knjige Prvi hrvatski Shakespeare” te koncerte zabavne glazbe. U subotu je na programu 2. međunarodna izložba stoke i malih životinja. Nedjelja je rezervirana za vjerske sadržaje. Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 4. rujna predvodit će sisački biskup msgr. Vlado Košić uz suslavlje biskupa msgr. Vjekoslava Huzjaka – biskupa bjelovarsko križevačkog i domaćeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka te sudjelovanje ostalih svećenika i redovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close