Naftalanu posao u Skandinaviji od 1,2 mil. kn godišnje

Autor: Darko Bičak , 31. srpanj 2014. u 22:00
Pošiljka vrijedna 150.000 kn putuje u Švedsku

Izvozit će proizvode za liječenje kožnih bolesti.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić Grada potpisala je ugovor vrijedan više od milijun kuna godišnje s partnerima u Švedskoj.

Naftalanova tvrtka kćer Ivalan Terme dogovorila je, naime, izvoz svojih proizvoda za liječenje kožnih bolesti sa švedskim distributerom za skandinavska tržišta u minimalnoj vrijednosti 1,2 milijuna kuna godišnje.Iz Ivanić Gradu ističu da je prva pošiljka njihovih proizvoda vrijedna 150 tisuća kuna upravo na putu za Švedsku, a riječ je o jedinstvenim i raritetnim medicinskim proizvodima, uljima, kremama i sapunima, nastalim na osnovi naftalana ili posebne vrste naftenske nafte koja ima ljekovita svojstva i koja se nalazi oko Ivanić Grada.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan to se koristi već više od četvrt stoljeća u tretiranju brojnih kožnih bolesti i raznih upalnih procesa u zglobovima, u stanjima poslije opeklina te u rehabilitacijama poslije raznovrsnih operativnih zahvata i svakakvih drugih bolesti i stanja.Uz potpisan ugovor sa švedskim partnerom, koji pokriva skandinavske zemlje Švedsku, Dansku, Norvešku i Finsku, u Ivalan Termama spremaju se, kako najavljuju, izvoziti i u Rusiju, gdje su njihovi preparati u postupku registracije.

Rade i na tržištima regije, pa će se njihovi proizvodi naći i u Bosni i Hercegovini te Srbiji iduće godine, a ugovaraju i distribuciju za brojne zemlje Europske unije, gdje će se, prema očekivanju Sanje Mahovlić Vučinić, direktorice Ivalana, jače tržišno pozicionirati od iduće godine. Ivalan Terme, kao tvrtku kćer, Specijalna bolnica Naftalan osnovala je 2010. godine s ciljem razvoja, proizvodnje i prodaje preparata iz naftalana.

Komentirajte prvi

New Report

Close