Nađen strateški partner, a radnici bez perspektive očekuju stečaj

Autor: Agencija VLM , 02. listopad 2012. u 12:19
Mladen Muić direktor Radio Karlovca / PXL

Tri mjeseca smo bez plaće. Nitko od vlasnika nije nas barem obišao, objasnio situaciju i pitao kako smo – kažu ogorčeni radnici.

 

Treću plaću nismo dobili i živimo na ‘grbačama’ bližnjih. Ako su Grad i gradske tvrtke, koji su naši suvlasnici, mogli izdvajati za NK Karlovac, mogu valjda i oko 200.000 kuna za plaće nas devetero radnika – smatra dopredsjednik karlovačkog ogranka Hrvatskog novinarskog društva i sindikalist u Hrvatskom radio Karlovcu, koji postoji 50 godina, Milorad Božić. Ne skriva ogorčenje situacijom.

 – Nitko u ime vlasnika nas nije obavijestio što će biti, iznio svoje namjere, čak ni obišao i pitao kako smo – kaže Božić.  Bojazan da Radio neće raditi od ponedjeljka nisu se, srećom, ostvarile. Dva dana odblokiranog računa iskorišteno je za to da Grad uplati novac za režije, naknadu za koncesiju i emisiju Manjinski forum te PDV.

 – Perspektiva je nikakva, čekamo stečaj. Gradonačelnik Damir Jelić je najavio da se moraju poduzeti tri stvari. Prva je riješiti problem ovrhe koju je pokrenuo bivši direktor Dragutin Pribanić temeljem pravomoćne presude zbog nezakonitog otkaza, ali to je obustavljeno jer je slučaj na Vrhovnom sudu.

Drugo je otvaranje stečaja, što se očekuje nakon što je jedan radnik podnio zahtjev. Treće je pronaći strateškog partnera, a on je nađen – kaže direktor Mladen Muić. Uputio nas je da o detaljima pitamu u Gradu. No, odgovor nismo dobili, kao niti od gradonačelnika Damira jelića.

Navodno je strateški partner Marko Vuković, suvlasnik HS produkta i vlasnik MV trenda, što poznavateljima prilika nije iznenađenje. Božić podsjeća da se tvrtka ne može prodati mimo Gradskog vijeća.

 – Privatizacija nije rješenje. Informiranje nezavisno od kapitala važno je poput javnog obrazovanja ili zdrastva – smatra Božić.

Komentirajte prvi

New Report

Close