Nadzorni odbor pokrenuo postupak Radmanova razrješenja

Autor: Agencija VLM , 08. srpanj 2013. u 17:04
Goran Radman; Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Upitan kako komentira odluku NO-a, Radman je novinarima samo kratko uzvratio: “Nemam komentara”.

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo je danas postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, nakon što je Radman na funkciji proveo tek nešto više od 8 mjeseci. Postupak za razrješenje pokrenut je zbog, kako je naveo jedan član Nadzornog odbora Dražen Rajković, šest počinjenih "grijeha". Prvi je neprijavljivanje vlasništva hotela u Sloveniji u imovinsku karticu, a prije toga i neispunjavanja imovinske kartice, zbog čega je Radmana kaznilo i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Druga zamjerka bila je direktna interveniranje u programski sadržaj, kao treće zamjeren mu je prošlotjedni obračun s novinarima i napad na medije kada je na izvanrednoj press-konferenciji novinare optužio da su zlo i da pozivaju na njegov linč. Četvrti "grijeh" mu je nedavni seksistički ispad na kolegicu koji se zbio na internom sastanku HRT-a. Peta pogreška su mu sumnje u nepravilnosti imenovanja vodećih ljudi, odnosno rukovoditelja na HRT-u, a šestu pogrešku Radman je počinio, kako je Rajković obrazložio, koji sat prije, na redovnoj sjednici Nadzornog odbora, kada je zatražio da se glavna tajnica i zapisničarka udalje sa sjednice, čime je prekršio Zakon o HRT-u, Statut i Interni pravilnik.

Za pokretanje postupka razrješenja od 4 člana nadzornog odbora "za" su glasovala trojica ( Dražen Rajković, Goran Krmpotić i Mario Raguž), dok je predsjednik odbora Viktor Gotovac ostao suzdržan. Upitan kako komentira odluku NO-a, Radman je novinarima samo kratko uzvratio: "Nemam komentara".

NO će sada svoju odluku proslijediti saborskom odboru za medije koji, prihvati li je, prijedlog o Radmanovu razrješenju šalje na glasovanje u Sabor. Kako Sabor zasjeda samo još ovaj tjedan, petak je zadnji rok da se zastupnici izjasne o Radmanovoj sudbini i smijene li ga, postave vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Nadzorni odbor HRT-a danas je na redovnoj sjednici raspravljao i o Radmanovom prijedlogu restrukturiranja HRT-a. Nakon trosatne sjednice članovi prihvatili su program restrukturiranja, no dodali su i neke od primjedbi te su sve uputili Vladi na usvajanje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Normalno da ga dorh neće ispitati kad je hotel prije njega bio vlasništvo CK SKH a operacijom prodaje rukovodio sadašnji predsjednik sabora koji nekidan o tome izjavljuje “ne sjećam se”.

Kako se frajeri osokole u ulogama malih diktatora.
Ali gosp Bajic i Dorh nece ispitati odakle frajeru novci za hotel. Isto sto jos nisu ispitali bivseg ministra glede malverzacija sa zemljistem.
Stvarno je Hrvatska visoko politicki koruptivna zemlja.

New Report

Close