Načelnik siromašne slavonske općine mještanima uvodi posebne poreze

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2017. u 11:39
FOTO: Shutterstock

HDZ-ov načelnik u maloj poljoprivrednoj općini Čeminac u Baranji mještanima već dvije godine nameće nove poreze i tako, kažu nezadovoljni mještani, puni državni proračun.

Najnoviji je namet onaj na korištenje javnih površina, piše Dnevnik.hr. Porez na traktor primjer je onoga za korištenje javnih površina. Naime, na traktore poljoprivrednici već plaćaju poreze, no za njega poljoprivrednici općini moraju plaćati i dodatne dvije tisuće kuna.

Poljoprivrednik Petar Pranjić kaže da se porezi općini na traktore, kombajne, prikolice i kamione ne plaćaju nigdje drugdje u Hrvatskoj. Primjerice, u susjednoj općini Jagodnjak gospodarstvo je maksimalno rasterećeno, a Pranjić u Čemincu plaća sam kao 20 OPG-ova iz susjedne općine.

Načelnik općine Zlatko Pinjuh kaže da su takvi poljoprovredni strojevi zapravo uništavači javnih površina i cesta, pa je zbog toga odlučio uvesti ovakvu vrstu ‘cestarine’.

"Donijeli smo porez na korištenje javnih površina gdje oni koji su najveći uništavači javnih površina, to su upravo ti agresivni strojevi i uređaji koji se kreću po ovim našim površinama i koji su praktički sve uništili, a od toga se ništa ne vraća općini", rekao je načelnik Pinjuh za Dnevnik.hr.

Komentari (4)
Pogledajte sve

..Samo da dodam .

NI JEDNA ODLUKA o porezima – ne bi smjela biti izglasana u općinama i gradovima,
BEZ SUGLASNOSTI ureda Vlade./ to valjda u zakonu o jedinicama lokalne uprave piše, kao i limiti
poreza za odluke koje se donose ??? /

NIje kriv on- što je takav…. KRIVI SU VIJEĆNICI – koji IZGASAVAJU takve štetne ODLUKE na Vijeću
Općine. Nek glasaju – PROTIV- ako uopće razumiju što rade i o čemu glasaju.

Treba retardiranu naciju maltretirat i još više uhljeba nagomilat!

SLAVONCI,NE KUKAJTE SADA.GLASALI STE ZA HDZ KAO I NAS VEĆINA,I TAKO NAM JE TO SADA.POVRATKA NEMA.

New Report

Close