Načelnik pašnjake uz more pretvorio u građevinsku zonu i zemljištu svog suradnika podigao cijenu za 2,7 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2017. u 13:12
Foto: Thinkstock

Parcele su tu vrijedile najviše trideset eura po metru četvornom, a prođe li načelniku prostorni plan u Županiji i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, vrijediti će na nekim lokacijama i po petsto eura po metru četvornom.

Čudo neviđeno u Vinišću: tek par kuća u kojima stalno živi desetak mještana proglašeno je naseljem, a zahvaljujući tome u prostornom planu – koji su blagoslovili u Općini Marina – proširena je i građevinska zona. Tako je mala, smiješna uvala Ljubljeva postala veliki poligon za politički okršaj predsjednika lokalnog HDZ-a Ljubomira Radića i aktualnog načelnika Marine, Ante Mamuta, piše Slobodna Dalmacija.

Radić će, sasvim je izvjesno, biti jedini protukandidat Mamutu za načelničku fotelju, pa se osjeća pozvanim, kaže, upozoriti birače o kakvim se tu kuhinjama radi, a sve se svodi, veli, na to da zemljište na kojem su do sada mogle samo nicati masline, postane građevna zona tik uz more.

Radi se o lokaciji na punti Oštrica, jer su u Općini Marina, očito po sugestijama izrađivača Prostornog plana tvrtke "Arheo" iz Zagreba, postupili tako da zadovolje sve zakonske uvjete, ali i želje investitora da im jeftino kupljene parcele dobiju na cijeni.

– Načelnik Mamut je tri dana prije proglašenja Ljubljeve naseljem o tome tek telefonski kratko izvijestio predsjednike mjesnih odbora, a onda na Općinskom vijeću Marine, zahvaljujući većini koju ima – donio odluku koja je, zamislite, baš istoga trena stupila na snagu?! – kaže Radić i upozorava da je, mimo svih urbanističkih logika – formirano i naselje Sevid na moru, kako bi se, kaže, pogodovalo investitoru Ivanu Kosiju, čija je tvrtka "White Marina", vlasnik dviju čestica poljoprivrednog zemljišta na potezu Punta Oštrica – Stari Trogir.

I to će sada postati građevinsko zemljište. Parcele su tu vrijedile najviše trideset eura po metru četvornom, a prođe li načelniku prostorni plan u Županiji i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, a kako je umjetnim formiranjem novih naselja udovoljio zakonskim uvjetima nema razloga da tako i ne bude – vrijediti će na nekim lokacijama i po petsto eura po metru četvornom – kaže HDZ-ovac Radić.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Hrvati katolici najveci lopovi na Svijetu

a tko kaže da taj načelnik nije ljevičar??

Otkud ti znaš da su katolici? I ako jesu onda trebaš znati da možda 15% ljudi koji se tako deklariraju zaista i žive kako im Bog zapovijeda, ostali su katolici samo na papiru.

Hrvati katolici najveci lopovi na Svijetu

New Report

Close