Načelnik jedne od najnerazvijenijih općina u Hrvatskoj ima plaću gotovo 14.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2019. u 09:31
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Tvrde i kako bi za tako veliku plaću načelnik morao pokazati iznimno velike rezultate, a ne bijedu koju ovim postotkom trenutno realizira.

Načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, koja je jedna od najnerazvijenijih općina uopće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ima mjesečnu neto plaću u iznosu od gotovo 14.000 kuna, piše Večernji list.

Navodi to u priopćenju za javnost Živi zid Vukovarsko-srijemske županije, pozivajući se na Registar državnih službenika, ističući kako je Šestićeva plaća iznosi precizno 13.916,04 kuna i najviša je neto plaća među načelnicima u županiji. Za usporedbu iznose i neto plaću načelnika Općine Medulin Gorana Buića, općine koja je 2016. godine bila najrazvijenija u Hrvatskoj, koja iznosi 12.837,28 kuna. 

– Smatramo da je tako visoka plaća apsolutno neopravdana i moralno bi bilo smanjiti je iz poštovanja prema mještanima Općine Drenovci kojih ogromna većina jedva preživljava, odnosno, žive od socijalne pomoći, imaju male mirovine, rade za minimalac i to uglavnom sezonski da bi zadovoljili osnovne životne potrebe sebe i svojih obitelji – stoji u priopćenju Živog zida.

Dodaju i kako čak 40% kuća u Općini Drenovci je prazno i da se mlade obitelji iseljavaju u inozemstvo za boljim životom. Tvrde i kako bi za tako veliku plaću načelnik morao pokazati iznimno velike rezultate, a ne bijedu koju ovim postotkom trenutno realizira. 

Komentirajte prvi

New Report

Close