Nabavljaju e-brod za Centar koralja

Autor: Lucija Špiljak , 15. siječanj 2020. u 22:00
Pomoću brodice pratit će vrste i staništa koralja, prevoziti stručnjake i posjetitelje.../DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Projekt centra vrijedi 24 milijuna, nabava plovila i vozila košta 2 milijuna kuna.

Grad Šibenik nabavlja plovila i vozila u vrijednosti više od dva milijuna kuna za Hrvatski centar koralja Zlarin.

Kako navode na službenim stranicama Grada, traže brodicu na električni pogon za 12 putnika i dva člana posade s prostorom za prijevoz posjetitelja Centra, rukovanje ronilicom (ROV) te ekranom za prikaz podmorskog djelovanja.

Brodicu će koristiti u ljetnim i zimskim uvjetima, a između ostalog će nuditi i pristup i prijevoz osoba s invaliditetom.

Pomoću električne brodice pratit će ciljne vrste i staništa, prevoziti istraživače i znanstvenike u edukacijsko istraživački centar, organizirati turističke ture i provoditi interpretacijsko-edukativne programe za djecu i mlade.

Iz Grada napominju da zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 20. veljače ove godine, zaključno do 13 sati, a sve potrebne informacije nalaze se na službenim mrežnim stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave RH.

Projekt uspostave Hrvatskog centra koralja Zlarin  na tom otoku vrijedan je više od 24 milijuna kuna, uz sredstva Europske unije, a rok provedbe je 36 mjeseci.

Projekt obuhvaća obnovu i opremanje kuća Šare i Kažerma suvremenom tehnologijom, te istraživanje cijelog akvatorija Šibensko-kninske županije s naglaskom na koralje. Stoga je krajnji cilj već sada razviti brend budućeg centra.

Komentirajte prvi

New Report

Close