Na zavodu za zapošljavanje već 15 godina

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 09:24
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od predkrizne 2008. izgubili smo čak 173.000 zaposlenih.

Smjenjivale su se vlade i nizala razna obećanja, no Zdravko Spaček političarima više ništa ne vjeruje. Na zavodu za zapošljavanje je već 15 godina.

Zaposlenost u Hrvatskoj već je godinama u stalnom padu. Od predkrizne 2008. izgubili smo čak 173.000 zaposlenih. Otad su se izmijenile tri vladajuće garniture i sve su obećavale "brda i doline".

Ekonomski analitičar Josip Tica smatra da političarima ne nedostaje parola već strategija. Na predizborna obećanja o otvaranju desetaka tisuća radnih mjesta ne osvrću se više ni sindikati. 

Kriza i ekonomske migracije uzele su danak. Ipak, stručnjaci se slažu, nisu svi "konci" u rukama političara. Dio rješenja ovisit će i o globalnim gospodarskim trendovima, piše HRT.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ljude koji vjeruju da ce im politicari napraviti pozitivnu promjenu u zivotu treba lijeciti.

15 godina na burzi su ljudi koji ne zele raditi i ne treba im isplacivati nikakvu naknadu.

U 15 godina mogao je sigurno zavrsiti neki zanat koji je trazen na trzistu i zaposliti se.

vidi se da su i taj i zavod u k 15 i više godina


… znam ih ja koji su na burzi i 25 godina jer ne žele raditi, a hoće naknadu!

Ima ih na ZSE koliko god hoces sta cili dan zure u ekran, 90% love sta su imali su popusili i ne misle radit nego cekaju nekakvu zaradu od 10000% pa da ostatak zivota isto provedu u neradu.

Prvo: nismo izgubili nego su nesposobni političari uništili 173.000 radnih mjesta, drugo: znam ih ja koji su na burzi i 25 godina jer ne žele raditi, a hoće naknadu!

New Report

Close