Na zatvorenoj sjednici Vlade tri razrješenja na vlastiti zahtjev

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2014. u 14:41
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu današnje, 189. sjednice, Vlada Republike Hrvatske odobrila je tri razrješenja s dužnosti na vlastiti zahtjev.

Na zatvorenom dijelu današnje, 189. sjednice, Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ove točke u cijelosti.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr. 

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni je zahtjev razriješen Matija Derk, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s danom 31. listopada 2014. godine.

Također na osobni zahtjev, razriješen je i Goran Heffer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode. 

S danom 31. listopada razriješen je, na osobni zahtjev, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marko Lončarević te je Igor Cigula imenovan novim pomoćnikom, s danom 1. studenoga 2014. godine.

Isto tako, Skupštini Hrvatskih autocesta d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Igora Cigule, radi odlaska na novu dužnost.

Dosadašnji predsjednik i član Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu, Petar Skansi i Darko Tot, razriješeni su. Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Paškvalin, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a članom Vinko Filipović, kao predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close