Na sisačko područje stigao novi vodeni val

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. travanj 2013. u 20:58
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Stanovnici sisačke Posavine još jednu noć neće mirno spavati, jer je na sisačko područje upravo stigao visoki vodeni val.

Stanovnici sisačke Posavine još jednu noć neće mirno spavati, jer je na sisačko područje upravo stigao visoki vodeni val.

To potvrđuje dosad najviši vodostaj Save u obližnjem Crncu, koji je večeras dosegao rekordna 754 centimetra. Ohrabruje da je Sava u uzvodnom Dubrovčaku nakon višesatne stagnacije počela lagano opadati.

Visoki vodni val Kupe očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, pa stručnjaci Hrvatskih voda vjeruju kako će ga Sava moći prihvatiti bez prelijevanja vode preko nasipa. Svih 50.000 vreća s pijeskom, koje su stigle tijekom današnjeg dana, ugrađeno je u zečje nasipe na najugroženijim mjestima.

Inače, u Sisku su obavljene sve pripreme za moguću evakuaciju i prihvat stanovnika s ugroženog područja. Autobusi čekaju spremni, a aktivisti Crvenog križa opremili su dvoranu sisačke Osnovne škole "22. lipnja" ležajevima i nužnim potrepštinama, te organizirali dežurstva.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić je izjavio kako vjeruje da ipak neće biti potrebe za evakuaciju, ali ako zatreba, ugroženi će se stanovnici brzo i kvalitetno zbrinuti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nasipi su zaštita od preljevanja rijeka i jezera, a grade se kada je vodostaj nizak i na taj način se štite objekti, životinje i ljudi itd.
Zaštita se neće sam od sebe izgraditi, netko treba zasukati rukave i obaviti radove.
Ovo je smiješno svake godine ponavlja se ista stvar od Velike Gorice pa nadalje.

Lijepi pozdrav

New Report

Close