Na sajam u Moskvu otišli i proizvođači mandarina

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2014. u 22:00
Izlažu Kor Neretva, PG Sršen, Frigo Bonsai, Nacionalni trgovački lanac, Jasenska, Podravka, Sardina, Fami i Udruga Mandarina

Uvozne sankcije nisu ih zaustavile.

Kor Neretva, PG Sršen, Frigo Bonsai, Nacionalni trgovački lanac, Jasenska, Podravka, Sardina, Fami i Udruga Mandarina predstavljaju se na Međunarodnom sajmu poljoprivrednih proizvoda World Food Moscow, koji se održava od 15. do 18. rujna u Moskvi.

Unatoč restrikcijama uvoza, procijenili su da bi bilo korisno nastupiti na sajmu zbog velika posjeta brojnih stranih partnera i kao temelj budućeg poslovanja s ruskim partnerima. "Hrvatski proizvođači mandarina tradicionalno izvoze na rusko tržište, a zbog uvoznih restrikcija proizvođači mandarina preorijentirali su se na nova tržišta kao sto su Slovačka, Češka, Njemačka, no namjeravaju i dalje izgrađivati dobre poslovne odnose s ruskim partnerima te pratiti razvoj situacije vezan za restrikciju uvoza", objasnio je Dražen Miloloža iz Sektora za poljoprivredu HGK.

WorldFood Moscow jedan je od najznačajnijih sajmova prehrane u Rusiji, na njemu  sudjeluju tvrtke iz 69 zemalja, a tematika sajma obuhvaća sve sektore prehrambene industrije. Neke hrvatske tvrtke poput Podravke i Atlantica već su se uspješno pozicionirale na tom tržištu, a neke kao što je prehrambena industrija Fami tek ulaze na to zahtjevno tržište. Lani je izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Rusiju iznosio je 21 milijun dolara. U suradnji predstavništva Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Veleposlanstva RH dogovoreni su poslovni sastanci s partnerima iz Ruske Federacije i Bjelorusije, a izložbeni prostor HGK posjetili su i strani partneri iz ostalih zemalja, priopćili su iz HGK. 

Komentirajte prvi

New Report

Close