Na Riječkom karnevalu 7400 sudionika u 95 grupa

Godine 1982. obnovljena je tradicija karnevalske povorke riječkim Korzom Godine 1982. obnovljena je tradicija karnevalske povorke riječkim Korzom

Godine 1982. obnovljena je tradicija karnevalske povorke riječkim Korzom.

Riječki karneval održat će se od 17. siječnja do 13. veljače, a događanja u sklopu Karnevala, unatoč kraćem trajanju manifestacije i ove godine bit će bogata i brojna, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare u Salonu grada Rijeke.

Noseći programi karnevala dobro su poznati, rijeć je o izboru kraljice Riječkog karnevala, primopredaji ključa grada Rijeke, dječjoj karnevalskoj povorci te najvećem događaju, međunarodnoj karnevalskoj povorci, koja će se održati 10. veljače. Za glavnu karnevalsku povorku koja ove godine slavi svoj 30. rođendan već se prijavilo više od 7400 sudionika u 95 karnevalskih grupa. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da vjeruje kako će i ovog puta maškare u povorci doći pogledati i do sto tisuća ljudi. Godine 1982. obnovljena je tradicija karnevalske povorke riječkim Korzom što je napravilo put za Riječki karneval kakav se danas organizira. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve