Na redu Mali Lošinj, Cres, Krk i Rijeka

Autor: Poslovni dnevnik , 06. listopad 2014. u 22:00
Trenutačno letove obavljaju trima hidroavionima, naručili su i četvrti/S. Midžor/PIXSELL

Nakon otvaranja leda s Jelsom, European Coastal Airlines (ECA) uveo liniju Zagreb-Rab i najavio nove do kraja godine.

Europski obalni avioprijevoznik European Coastal Airlines (ECA) najavio je u Zagrebu novi let hidroavionima u svojoj ponudi na liniji Zagreb – Rab koji će u promet od ove srijede, kao i planove širenja s otvaranjem linija za Mali Lošinj, Cres, Krk i Rijeku.

Predstavljajući novu liniju iz Zagreba za Rab u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, izvršni direktor ECA-e Klaus Dieter Martin kazao je da je to ujedno prvi let te kompanije za Zagreb nakon što su s operativnim letovima u Hrvatskoj počeli ovo ljeto, iz Splita prema Jelsi na Hvaru. Volio bi, kako je kazao, da letovi za Mali Lošinj, Cres, Krk i Rijeku krenu do kraja ove godine, zanimanja za to ima dosta, ali će rokovi ovisiti i o raspisivanju natječaja za koncesije za aerodrome na vodi koji se, koliko zna, pripremaju. Slična je situacija i s drugim odredištima na hrvatskim otocima, primjerice u Hvaru na Hvaru te za otok Vis, za koje letove hidroavionima planiraju otvoriti iduće godine.

Martin je i zadovoljan jer ih je i hrvatski premijer, kako je kazao, spominjao tijekom posjeta SAD-u, a nakon što su ovog ljeta krenuli s povezivanjem Splita i Jelse na Hvaru iznenadio ga je i veći od očekivanog interes za tim letovima, pri čemu su 75 posto putnika bili domaći. Trenutačno letove obavljaju trima hidroavionima, naručili su i četvrti, u svakom je 19 sjedala. U cijeli su projekt dosad investirali 15 milijuna eura, a povrat investicije očekuju za tri godine. Ako sve bude išlo po planu, uložit će dodatnih 20 milijuna eura, a sadašnjih oko 50 zaposlenih povećati na oko 200.Zamjenik ministra prometa i infrastrukture Zdenko Antešić istaknuo je da nije  sreo upornijeg poduzetnika od Martina jer je gotovo 15 godina trajala njegova borba za taj posao u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close