Na Rebru otvorena dječja psihijatrija

Novi odjel/PIXSELL Novi odjel/PIXSELL

Novi odjel ima 10 kreveta i prvi je takve vrste u KBCZ.

U Klinici za psihološku medicinu KBC-a Zagreb na Rebru otvoren je u ponedjeljak Klinički odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Kako su istaknuli na otvorenju, otvorenje kliničkog odjela koji će imati deset kreveta predstavlja važan iskorak za KBC Zagreb, jer se radi o prvom odjelu takve vrste namijenjenom dječjoj i adolescentnoj psihijatriji unutar najveće hrvatske bolnice. To je ujedno dopuna skrbi u ambulanti i dnevnj bolnici, te predstavlja mogućnost sveobuhvatnijeg načina liječenja različitih poremećaja u dječjoj i adolescentnoj dobi. Ono je u skladu s europskim smjernicama koje zagovaraju povremeno nužno stacionarno liječenje.

Indikacije za prijem na klinički odjel uključuju anksiozne i depresivne poremećaje, emocionalne poremećaje tipične za djetinjstvo, poremećaje jedenja te psihosomatske pacijente.Godišnje se na Rebru pruži oko 6000 terapijskih usluga djeci i adolescentima, a dnevna bolnica bilježi oko 200 hospitalizacija. U 2013. godini ambulantno se liječilo 4424 pacijenta, a kroz dnevnu bolnicu je prošlo 3232 pacijenata. Promovira se timski rad uz uključenje psihologa, defektologa, pedijatara, socijalnih radnika, radnih terapeuta. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve