Na Rebru otvorena dječja psihijatrija

Autor: Marija Crnjak , 10. lipanj 2014. u 21:59
Novi odjel/PIXSELL

Novi odjel ima 10 kreveta i prvi je takve vrste u KBCZ.

U Klinici za psihološku medicinu KBC-a Zagreb na Rebru otvoren je u ponedjeljak Klinički odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Kako su istaknuli na otvorenju, otvorenje kliničkog odjela koji će imati deset kreveta predstavlja važan iskorak za KBC Zagreb, jer se radi o prvom odjelu takve vrste namijenjenom dječjoj i adolescentnoj psihijatriji unutar najveće hrvatske bolnice. To je ujedno dopuna skrbi u ambulanti i dnevnj bolnici, te predstavlja mogućnost sveobuhvatnijeg načina liječenja različitih poremećaja u dječjoj i adolescentnoj dobi. Ono je u skladu s europskim smjernicama koje zagovaraju povremeno nužno stacionarno liječenje.

Indikacije za prijem na klinički odjel uključuju anksiozne i depresivne poremećaje, emocionalne poremećaje tipične za djetinjstvo, poremećaje jedenja te psihosomatske pacijente.Godišnje se na Rebru pruži oko 6000 terapijskih usluga djeci i adolescentima, a dnevna bolnica bilježi oko 200 hospitalizacija. U 2013. godini ambulantno se liječilo 4424 pacijenta, a kroz dnevnu bolnicu je prošlo 3232 pacijenata. Promovira se timski rad uz uključenje psihologa, defektologa, pedijatara, socijalnih radnika, radnih terapeuta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close