Na raspolaganju ima službeni auto i karticu, a plaća joj je veća od Kolindine

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2017. u 11:26
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Za smještaj u hotelu Varšavi otišlo je 2148 kuna, za restoran Takenkoko u Zagrebu 818 kuna, u pizzeriji Paesano 1013 kuna, restoranu Kopun 1085 kuna…

Ona ima plaću višu od premijera Andreja Plenkovića i predsjednice KolindeGrabar Kitarović. Na smještaj i putovanja u samo jednoj godini predvidjela je potrošiti 240.000 kuna.

Kad izađe s posla, sjeda u novi Volvo S60 koji je kupila Agencija koju vodi. Kad poželi dobar ručak, hotel ili treba nekoga počastiti, tu je službena kartica na kojoj je jedan mjesec napravila trošak od 18.759 kuna.

Marija Hrebac, direktorica Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) je široj javnosti malo poznata, a u agenciji je tek 20-ak zaposlenih, koji i nemaju previše posla dok nema potresa u bankarskom sektoru. Hrebac je mandat istekao još prije godinu dana, ali još je na čelu DAB-a, piše 24sata.

Više na ručak nego ministar u godini

Primjerice, samo na ručak u MM Boban Vinodol je u ožujku 2015. godine otišlo 5198 kuna. A to je samo jedan od računa u tom mjesecu u kojem je sa službene kartice DAB-a otišlo 18.759 kuna. Za smještaj u hotelu Varšavi otišlo je 2148 kuna, za restoran Takenkoko u Zagrebu 818 kuna, u pizzeriji Paesano 1013 kuna, restoranu Kopun 1085 kuna…

Porasla joj plaća od 23.000 kuna

Hrebac je došla na čelo DAB-a u proljeće 2012. godine kad je ministar financija bio Slavko Linić. Nakon imenovanja dva puta je kažnjena za sukob interesa jer je bila i u nadzornim odborima Croatia banke i hotelskog poduzeća Sunčani Hvar.

Prema zadnjim podacima, plaća joj je lani iznosila nešto više od 23.000 kuna. Ove godine je zbog porezne reforme porasla između tisuću i dvije kuna.

Istodobno, premijer Plenković je imao nešto više od 18.000 kuna, a predsjednica Grabar Kitarović 22.700 kuna. Iako su i njima porasle plaće, još ne mogu stići direktoricu čija je odgovornost ipak znatno manja nego njihova.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Nemojte se svađati. HDZ=SDP je naša jedina stožerna stranka .
Što se tiče gospođe,kako bi se osjećali da piše:vozila se u Berlinu U-Bahnom, viđena u Konzumu da jede pečene piliće po 12,99 kn komad, ima plaću devet,deset tisuća kuna,ima samo svoju karticu a ne i službenu, hrani se nezdravo u piceriji,ide na posao sa svojim autom ? Troši vaše novce sa stilom,budite sretni da se ne morati sramiti.


Valjda razumijete koja je najveća i stožerna stranka HR naroda, to je opća kultura.

Svaka mona zna da nas je upravo ta ‘stožerna stranka’ zavila u crno i dovela tu gdje smo sada… Najveći grijeh SDP je u tome što su u potpunosti kopirali stil i način rada ‘stožerne stranke’…korupcija i nepotizam, podobnost a ne sposobnost…
Na žalost i Most ide tim stopama…
Odgovor naroda na te ‘stožere’ možete vidjeti na svakom kolodvoru
Ja kad odem van u prosjeku nakon pet dana prestanem čitati vijest iz ove močvare…

Svatko treba odgovarati za svoje postupke, stranke nemaju veze sa time.
Valjda razumijete koja je najveća i stožerna stranka HR naroda, to je opća kultura.
Uživajmo u demokraciji ako možete, ja mogu, ali nije poanta u tome da lijepite etikete
bez osnove nego treba biti i odgovoran i koristan usput.
Ako otputujete malo po svijetu, vidjet ćete da je Hrvatska jedno od najljepših
mjesta na Zemlji. Isto tako znam puno Hrvata koji žive vani, ali prate više
što se događa u Domovini nego većina ovdje. Nekad je noćenje u Hrvatskoj koštalo
30 eura, pa 50, danas je 100, a uskoro će biti 200. “neka pati koga smeta”

Cistila bi ti zahode da radis u realnom sektoru i umrla od gladi jer ste svi koji ste u politici i agencijama upravu tu da zivite na nas racun i to kraljevski i jos nam se rugate i bahatite se jer ja koji vam godisnje uplatim poreza taman da mozete kupit volvo sam mali jadik za vas..
Mamu vam.. J…. E…. B… M… Lopovsku…. Stoko kad cete vise stat…

New Report

Close