Na propalu nabavku aviona potrošilo se 400 tisuća kuna, najviše na ove 3 stvari

Foto: Marko Prpić / Pixsell Foto: Marko Prpić / Pixsell

Iz MORH-a međutim ne navode troškove radnih sati svih koji su gotovo dvije godine radili na pripremi projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

U MORH-u kažu da se na propalu nabavku borbenih aviona potrošilo oko 400 tisuća kuna, javlja Dnevnik.hr. Najviše na putovanja, dnevnice i smještaj. Ističu kako je izraelska delegacija svoje troškove sama snosila. ''Teme tih sastanaka bile su, između ostaloga, i ukupna bilateralna i obrambena suradnja Hrvatske, Izraela i SAD-a u brojnim područjima, što uključuje cyber, protupožarne snage, obuku i izobrazbu. Sve te aktivnosti su uključene u navedeni dio utrošenih sredstava ( 395 000 kn), pa je zapravo teško odvojiti samo troškove koje se odnose na projekt nabave aviona'', stoji u odgovoru.

Iz MORH-a međutim ne navode troškove radnih sati svih koji su gotovo dvije godine radili na pripremi projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

MORH je naveo i kako su članovi Stručnog tima koji je radio na odabiru višenamjenskih borbenih aviona djelatnici Ministarstva obrane – Samostalne službe za upravljanje projektima, Uprave za materijalne resurse, Uprave za obrambenu politiku, Sektora za postupke javne nabave i financijske i pravne službe, i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Komentari (5)
 • adrias
  adrias 10:02 5.2.2019.

  Vjerojatno je potrošeno i puno više ali o tome se ne govori..

 • Boris.....
  Boris..... 8:12 5.2.2019.

  Koliko znam Plenki ali i nekoliko drugih je govorilo da “štete nema”. Dakle njima je 400.000 kn kao meni 1 lipa. Nije šteta…..

 • All
  All 7:56 5.2.2019.

  Potrosilo se daleko vise, no ako cemo.pogledat ionako su svi ministri teska nesposobna banda, pa nije nista cudno. Potrosit ce se jos i opet nitko nece odgovarati … zna se

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve