Na poslove s odvjetnicima država potrošila 72 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2013. u 13:40
Guliver/Thinkstock

Najviše je na odvjetnike potrošio HRT, točno 53 milijuna.

Odvjetnik Mladen Dragičević prošle je godine od poslova s javnim tvrtkama i agencijama uprihodio 2,6 milijuna kuna. Pritom je surađivao samo s dvije državne kompanije – ACI -jem i Hrvatskom poštom. ACI mu je na temelju zastupanja i mjesečnog paušala isplatio točno 2,5 milijuna. Budući da je njegov mjesečni paušal dosad iznosio 24.000 kune, samo je od te stavke godišnje zaradio 288.000 kuna, piše Jutarnji list. Hrvatska pošta mu je prošle godine isplatila 87.457 kuna.

Navedeni iznosi, piše Jutarnji, odvjetnika Dragičevića stavili su na prvo mjesto odvjetnika koji su prošle godine najviše uprihodili od poslova s državnim tvrtkama. Ipak,  njegovi prihodi čine tek tri posto novca koji su javna poduzeća i agencije prošle godine utrošile na odvjetnike.  Prema podacima Jutarnjeg lista, u 2012. godini na poslove s odvjetnicima država je potrošila 72 milijuna kuna.  Kako Jutarnji list navodi, najviše je na odvjetnike potrošio HRT, točno 53 milijuna, a među prvih pet poduzeća koja su najviše hranila odvjetnička društva našli su se i ACI, koji je utrošio 2,8 milijuna kuna, Zračna luka Zagreb s dva milijuna, HŽ putnički prijevoz s milijun i pol te Hrvatski zavod za zapošljavanje sa 1,3 milijuna.

Od 53,8 milijuna kuna, koliko je HRT izdvojio za 16 odvjetničkih ureda s kojima imaju ugovore, čak 50.8 milijuna naplatila su odvjetnička društva koja provode postupke prisilne naplate RTV pristojbe, a oko 3 milijuna kuna isplaćeno je po osnovi nagrade za zastupanje. Među odvjetnicima koji su od HRT-a najviše uprihodili je društvo Hanžeković & Radaković & partneri.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close