Na pomolu rješenje? Plenković pozvao sindikate u Banske dvore danas u 16 sati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2019. u 14:21
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Vlada je u zadnjoj ponudi predložila povećanje plaća zaposlenima u obrazovanju kroz dodatke od 3+1+1 posto i povećanje osnovice svim javnim službama za 6,12 posto.

Premijer Andrej Plenković pozvao je u petak sindikate obrazovanja na sastanak u Vladu u 16 sati, potvrđeno je iz Banskih dvora.

Glasnogovornik premijera Marko Milić potvrdio je novinarima da je Plenković pozvao predstavnike sindikata na razgovor nakon njihove konferencije za novinare na kojoj su predstavili rezultate referenduma, kojim je većina prosvjetnih radnika odbila Vladinu ponudu.

Prosvjetni radnici su na izjašnjavanju velikom većinom odbili Vladinu ponudu – 95 posto izašlih u osnovnim i 88 posto u srednjim školama, te 69 posto na fakultetima i znanstvenim ustanovama.

Vlada je u zadnjoj ponudi predložila povećanje plaća zaposlenima u obrazovanju kroz dodatke od 3+1+1 posto i povećanje osnovice svim javnim službama za 6,12 posto.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je kako je iznenađen odbijenicom prosvjetara, ustvrdivši da je ponuda Vlade bila konstruktivna i kvalitetna, te je, kao i premijer, najavio da će se još danas sastati sa sindikatima.

Komentirajte prvi

New Report

Close