Na pladnju 14.000 stipendija

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 04. listopad 2017. u 14:13
Poslije Zagreba Sajam seli u Rijeku

Austrija je zemlja partner, a tamošnje IT tvrtke našim studentima nude stručne prakse u podružnicama u Hrvatskoj i Austriji.

Na 13. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji će se u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) održati 17. listopada u zgradi zagrebačke Sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavit će se više od 60 izlagača iz Hrvatske i iz 13 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Iz IRO-a su pojasnili kako posjetitelje očekuje više od 14 tisuća dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu od čega se najveći dio, njih 7600, osigurava hrvatsko Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

Uz to, u MZO-u su ove godine osigurali i 4600 godišnjih stipendija za socijalno ugrožene skupine studenata te dodatnih 3000 stipendija za studij u Hrvatskoj u STEM području.

“Stipendije dodjeljuju i mnoge manje jedinice regionalne i lokalne samouprave – županije, općine i gradovi, ali i javna te privatna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole”, poručili su iz IRO-a. Na sajmu će se predstaviti i 18 izlagača iz Austrije koja je ujedno i zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

Među austrijskim izlagačima nalaze se i austrijske IT tvrtke koje studentima hrvatskih visokih učilišta nude stručne prakse u svojim podružnicama u Hrvatskoj i Austriji. Ove je godine organiziran i Hrvatski kutak na kojem se mogu pronaći informacije o neprofitnim organizacijama poput udruga i zaklada koje imaju mogućnost stipendiranja studija u Hrvatskoj.

Dva dana nakon zagrebačkog, Sajam stipendija se seli na riječki sveučilišni kampus gdje će se ova manifestacija održati šesti put.     

Komentirajte prvi

New Report

Close