Na ovom području prosječna je plaća 8.529 kuna, a ove godine bit će još i veća

Općina Raša, Foto: Saša Miljević / Pixsell Općina Raša, Foto: Saša Miljević / Pixsell

Najpoznatiji poslodavac s područja Raše je cementara Holcim.

Na području istarske Općine Raša prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika u 2017. bila je je za hrvatske prilike astronomskih 8.529 kuna. Tako pokazuju podaci FINA-a, a iznos je izračunat kao prosjek plaća svih tvrtki sa sjedištem u Općini Raša, koje su predale godišnji financijski izvještaj, piše Glas Istre.

Najpoznatiji poslodavac s područja Raše je cementara Holcim, u kojoj je, kako saznajemo, prosječna plaća prema kolektivnom ugovoru bila 10.903 kune bruto. Ove godine s predstavnicima Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikata graditeljstva dogovoreno je povećanje fonda za rast primanja zaposlenika od 6 posto, tako da će prosjek u Raši očito još i rasti.

Načelnica Raše Glorija Paliska kaže da veseli činjenica da proizvodni sektor pridonosi ovakvim pokazateljima o visini plaća.

- To znači da se, uz turizam, podjednako razvijaju i proizvodne djelatnosti. Podatak o povećanju plaća uvijek je dobrodošao jer je to jedan od načina da se motivira mlada radna snaga za ostanak na našem području, rekla je Paliska.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve