Na mjestu restorana Babylon otvoren Hotel Santiny

U hotelsku investiciju vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se Velimir Soldo U hotelsku investiciju vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se Velimir Soldo

Nalaze se u kraju u kojem ima 160 tvrtki i gdje dnevno prolazi oko 35 tisuća vozila, a unatoč tome najbliži hoteli bili su im u Samoboru i Zagrebu.

Sveta Nedelja dobila je svoj prvi hotel s četiri zvjezdice na mjestu bivšeg kultnog restorana Babylon, Hotel Santiny koji radi od svibnja no sutra ga čeka svečano otvorenje.

Kupivši objekt restorana Babylon u stečaju na javnoj dražbi, u hotelsku investiciju vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se dubrovački poduzetnik Velimir Soldo, poznat kao bivši vlasnik restorana Klarisa i Hotela Petka u Dubrovniku. Hotel Santiny ima 24 sobe, dvije kongresne dvorane te fine dining restoran koji vodi chef Ivica Fajt, i jedan je od prvih hotela s e-priključkom na parkingu.

Uz hotel, Soldo uskoro otvara i samoposlužni restoran u obližnjem Hoto centru, gdje se smjestila i poliklinika Radiochirurgia, čiji bi pacijenti mogli biti i gosti novog hotela. Kako doznajemo od Zdenka Posavca, operativnog direktora Hotela Santiny, za sad se u najvećem broju očekuju poslovni gosti. "Nalazimo se u prometnom kraju u kojem ima 160 tvrtki, pored nas dnevno prolazi oko 35 tisuća vozila, a unatoč tome do sad su se najbliži hoteli mogli naći u Samoboru i Zagrebu.

Usto smo u neposrednoj blizini autoceste, što je vrlo povoljno grupama na proputovanju, ali i gostima Zagreba. Stoga tijekom tjedna očekujemo poslovne goste u hotelu, a vikendom odmorišne goste, čiji će broj sigurno s vremenom rasti s jačanjem destinacije", pojašnjava Zdenko Posavec. Ekipa od dvadesetak zaposlenih, mahom iz lokalne zajednice, ljeto je iskoristila za uhodavanje, ugostili su Ruse, Talijane, Nijemce, Austrijance, a već u rujnu imaju popunjenost od 50 posto. Za sljedeću godinu planira se dodatno ulaganje u spa i wellness, još jednu dvoranu i slastičarnu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!