Na kioscima Tiska novi proizvodi, a prihodi bolji u odnosu na lani

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2017. u 11:43
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

S početkom krize u Agrokoru, Philip Morris je obustavio distribuciju proizvoda, što je stvorilo ozbiljne poremećaje u poslovanju Tiska.

U Agrokorovu Tisku, na oko 950 kioska u zemlji, proširena je ponuda proizvoda Philip Morrisa, a prvi puta prodavat će se i proizvodi Japan Tobacca. Uz BAT-ove proizvode, sada se na kioscima može naći cijeli asortiman Philip Morrisa – Marlboro, Philip Morris i Chesterfield, Murati, te proizvodi Japan Tobacca – Winston, Camel i Sobranje.

S početkom krize u Agrokoru, Philip Morris je obustavio distribuciju proizvoda, što je stvorilo ozbiljne poremećaje u poslovanju Tiska, no nisu bili jedini koji su to učinili, jer je velik broj, pretežito stranih kompanija, poput Coca Cole, obustavilo isporuku zbog neplaćenih računa, a nakon postavljanja izvanredne uprave tražile su avansno plaćanje, što je stvorilo pritisak na tekuću likvidnost, piše Večernji list.

Naime, do travnja su rokovi plaćanja dobavljačima bili dulji, a izvanredna uprava odmah je ukinula tu dugogodišnju praksu i rokove skratila. No osim stranih proizvoda u jednom trenutku se na kioscima Tiska nisu kupiti ni ZET-ove karte, bonovi za HT i TELE2, parkirne karte, biljezi, markice, komercijalna roba… Prije tri mjeseca postavljena je nova uprava Tiska koju predvodi Danko Duhović, a u kratkom roku uspjeli su vratiti sve ključne dobavljače na police Tiska i stabilizirati poslovanje.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close