Na Kili najveći projekt izgradnje stanova POS-a u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2016. u 12:17
Foto: Grad Split

I dječji vrtić jedan od budućih sadržaja ovog gradskog kotara koji se ubrzano razvija i raste.

„Projekt izgradnje POS-ovih stanova na Kili je primjer dobre suradnje Grada Splita sa Ministarstvom graditeljstva i Agencijom za pravni promet i posredovanjem nekretninama.

Jedan gradski kotar dobiva potpuno nove sadržaje, od prijeko potrebnih stanova do nove komunalne infrastrukture. Želimo još više stanova POS-a za naše sugrađane koji zadovoljavaju kriterije.“

Kazao je to gradonačelnik Splita Ivo Baldasar na svečanom potpisivanju ugovora o međusobnim pravima i obvezama u izgradnji stambeno-poslovne građevine prema programu društveno poticane stanogradnje (POS) na lokaciji Kila 1. 
Pored potpisa splitskog gradonačelnika na ugovoru se našao i potpis direktora APN Gorana Bradića, a svečanosti su nazočili i resorni ministar Lovre Kuščević, zamjenici splitskog gradonačelnika Goran Kovačević  i Aida Batarelo, te Anto Krželj, pročelnik Službe za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju.

Ministar Lovre Kuščević izrazio je zadovoljstvo suradnjom države i Grada Splita.  „Osobno sam htio nazočiti današnjem potpisivanju ugovora. Ovim projektom taj dio Splita dobiti će novu ambulantu, novi dom zdravlja, kao i prostorije za građane kotara.

Ukratko, riječ je o svim sadržajima potrebnim za kvalitetnije življenje i stanovanje.“, kazao je ministar Kuščević. Također, moglo se čuti kako je i dječji vrtić jedan od budućih sadržaja ovog gradskog kotara koji se ubrzano razvija i raste. 
Prema riječima direktora APN-a, Gorana Bradića, projekt Kila 1 trenutačno je najveća pojedinačna izgradnja stanova POS-a u Hrvatskoj istaknuvši kako je u Splitu izgrađeno gotovo 10 posto ukupno izgrađenih stanova od početka POS-a u Hrvatskoj.  „U četiri godine od liste za kupce doći ćemo do 570 izgrađenih i useljenih stanova što smatram jednim od najboljih uspješnih primjera suradnje Grada i nadležnih državnih tijela“, kazao je direktor Bradić.

„Obveze Grada Splita jesu opremanje komunalnom infrastrukturom, te snošenje troškova izvođenja priključaka građevine na komunalnu infrastrukturu do završetka izgradnje. Na ime naknade za opremanje komunalnom infrastrukturom APN će platiti naknadu u iznosu neto korisne površine, a što za ukupni stambeni prostor od 13.882 metra kvadratna površine iznosi 1,7 milijuna eura.“,  neki su od podataka koje je naveo  zamjenik gradonačelnika Kovačević

Komentirajte prvi

New Report

Close