Na edukacije još oko 36.000 prosvjetara

Autor: Lana Kovačević/VL , 07. siječanj 2019. u 21:59
Jednodnevni stručni skupovi, objašnjava ministrica Divjak, bit će u siječnju i veljači/Filip Kos/PIXSELL

Obrazovna reforma.

Za učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini tijekom siječnja i veljače bit će organizirano oko tisuću jednodnevnih stručnih skupova, a sve u povodu frontalnog uvođenja "Škole za život" koja s primjenom počinje u rujnu.

Nastavak je to radionica na koje se nastavnici moraju odazvati, a ujedno i odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja da obrazovnim djelatnicima omogući više edukacija uživo nego što je to bilo s onim nastavnicima koji su se pripremali za eksperimentalnu fazu reforme. Tako se, poručuju iz Ministarstva, na ovim edukacijama očekuje oko 36 tisuća učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Sljedeći ciklus edukacija uživo bit će u svibnju i lipnju, a dotad će se nastavnici i profesori nastaviti podučavati virtualno. "Na temelju evaluacije prvog polugodišta "Škole za život" i iskustava s terena, u sljedeća dva mjeseca bit će održano tisuću edukacija za kurikularnu reformu. Uz online edukacije, održavaju se i edukacije uživo tako da možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske po obuhvatu tema i broju sudionika", poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Tijekom drugog polugodišta 2019. planiraju se još tri savjetnička posjeta svim školamau eksperimentalnoj fazi reforme, s ciljem, kako je naglasila Divjak, daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i prikupljanja informacija o primjenjivosti novih kurikuluma, metoda rada i novih nastavnih sredstava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close