‘Na blokadu prometnica seljake su primorali potezi ministra Jakovine’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. kolovoz 2013. u 13:01
Ministar Jakovina (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s Jakovinom.

Znamo da blokade prometnica nisu legitimne, ali na to su seljake primorali potezi ministra Jakovine, izjavio je danas, četvrtoga dana seljačkih prosvjeda predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo, ponovivši da će seljaci u blokadama ustrajati do ispunjenja zahtjeva.

U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, iako drži da od toga sastanka ne treba previše očekivati. Kazao je i kako su otvoreni i novi prosvjedni punktovi – kod Trpinje, u Vukovarsko-srijemskoj županji te na valpovačkom području.

Upitan kako komentira sinoćnju izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako blokade prometnica, pritisci i ucjene nisu legitimni, Laslo je odgovorio kako seljaci znaju da blokade nisu legitimne, ali da su ih na to primorali potezi ministra Jakovine i Ministarstva poljoprivrede. Zbog njihovih je poteza, istaknuo je, došlo do znatnog pada cijena poljoprivrednih proizvoda.

Za ministrovu izjavu kako dodatni zahtjevi za isplatom poticaja nisu realni, Laslo je ustvrdio kako ne zna zbog čega ne bi bili realni.

"Ne znam kako bi ministar reagirao kad bi mu plaća bila smanjena za 30-40 posto, a njegov zahtjev za povratom toga iznosa netko ocijenio nerealnim", poručio je Laslo.

Seljaci su započeli prosvjede 7. kolovoza, u nekoliko kontinentalnih županija, tražeći ostavku ministra Jakovine, sastanak s premijemom Zoranom Milanovićem te isplatu preostalog dijela poticaja i bolju otkupnu cijenu pšenice.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Dragi seljaci , seljaki i seljačine ,
meni vas je dosta .
Nemate pravo blokirati ceste !
Ako mislite da ste u pravu i da vam država duguje novce tužite Državu !


Politicka kamarila se rotirala, a svaki je dodao "svoje" unutra… nista cudno, ta administracija je kao i svaka druga ovdje-prekobrojna i preskupa.

Na žalost da i što je najgore, kako sada stvari stoje, tu nema kraja sve dok na s neki MMF ili netko sličan ne stisne. Isto tako, kako stvari stoje, izgleda da nećemo dugo čekati a to.


Sretno s pokrivanjem dugova, ja odoh 🙂

Sretno i tebi s odlaskom 🙂 sve dok je tu situacija kakva je – slabo tu ima kruha
[/quote]

Da, mislim da ce tzv bankrot nastupiti jako brzo(osim ako sve ne uspiju prodati jako brzo). Fenomenalan je otpor svih ovih vlasti prema reformama… vidimo kako administracija raste, a nas se uvjerava kako se pdv MORA povecati itd. Najgore je sto ce se prodati sve firme samo da se namire place, i kupi 1g mira. Stvarno frapantno.

Kruha tu nema, niti ce ga biti. Oporavak, ako uopce do toga dode, jako je daleko. Nezap nece pasti, place su uzasno male, predvidam daljnji dugorocan pad standarda, a s rastom 1-2% nezap ce nastaviti rasti, kao i veci pdv od cca 28%.


informiraj se malo

http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/01-01-08_01_2012.htm

iliti – vrijednost poljoprivredne proizvodnje već godinama raste, a isplativost pada

Deficit u trgovini ti stalno polagano raste, prakticno je dosegao rekorde i bez izlaska iz CEFTE(1.21 na nekih 2.22mrd kuna u zadnje 3g recimo).. dugorocno, gledajuci i 20+g unatrag, nasa stvarna sposobnost da uopce zadoovljimo svoje potrebe za hranom, je drasticno pala.

Poticaji su se povecavali, a proizvodnja to svakako nije pratila. Sve ostalo je irelevantno.

Osnovni proizvodi za potrosaca su ovdje skuplji nego u Z Europi, a sve propada.

informiraj se malo

http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/01-01-08_01_2012.htm

iliti – vrijednost poljoprivredne proizvodnje već godinama raste, a isplativost pada

New Report

Close