Na berlinskom sajmu nove prilike za rast izvoza voća i povrća

Autor: Marta Duić , 06. veljača 2019. u 21:59
U 10 mjeseci 2018. izvezli su proizvoda za 35 milijuna eura / PD

Među 3000 izlagača i tvrtki iz 130 zemalja i šest je hrvatskih – Fragaria, Rabo, Primacošped, Veemee, Simpak usluge i OPG Balić.

U Berlinu se do petka održava Međunarodni sajam voća i povrća ‘Fruitlogistica 2019’ na kojem među tri tisuće tvrtki iz 130 zemalja svijeta nastupa i šest hrvatskih tvrtki – Fragaria, Rabo, Primacošped, Veemee, Simpak usluge i OPG Balić.

“U prvih deset mjeseci prošle godine izvezli smo voća u vrijednosti oko 30 milijuna eura te nešto više od 35 milijuna eura proizvoda od voća i povrća. To pokazuje da imamo puno potencijala za rast, a ovaj sajam je idealna platforma za pronalazak međunarodnih partnera za izlazak na nova tržišta”, poručuje iz Berlina Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam. U organizaciji HGK se uz primarne proizvođače predstavljaju i kompanije koje se bave ostalim uslugama povezanim sa sektorom, od savjetovanja u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru, do onih koje nude rješenja u pakiranju voća i povrća ili usluge međunarodnog transporta.

“Na sajmu izlažemo prvi put, a predstavit ćemo novi proizvod – crni češnjak za kojim potražnja raste iz godine u godinu. Nadamo se da ćemo ostvariti kontakte koji će dovesti do inozemnog plasmana”, objašnjava Marijan Balić, vlasnik OPG-a Balić iz Ilače kod Tovarnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close