Na 28 projekta radila čak 82 studenta

Autor: Suzana Varošanec , 28. rujan 2014. u 21:59
Ministar obrazovanja, znanosti i sporta V. Mornar/Željko Lukunić/PIXSELL

Mornar je poručio i da je ICT najperspektivniji izvozni proizvod.

Ericsson Nikola Tesla svečano je proslavio završetak rada 14. međunarodnog Ljetnog kampa Ericsson Nikole Tesle, uz podršku ministra obrazovanja, znanosti i sporta Vedrana Mornara.

Ovakav nčin povezivanja obrazovanja i gospodarstva, drugim riječima usmjerenje studenata i uvođenje u svijet rada i život, ono je što, prema njegovim rječima, manjka svim visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj. Ministar Mornar, bivši dekan FER-a, kao profesor surađujući na projektu od njegova početka stekao je bogato iskustvo. Ističući ENT kao najbolju domaću ICT kompaniju, Mornar je poručio i da je ICT najperspektivniji izvozni proizvod. Kazao je i da inicijative poput ove trebaju postati pravilo jer "imati studente koji će biti sposobni raditi, a ne samo ponavljati naučeno gradivo, nešto je što će dobro doći svima".

Da je ovogodišnji kamp bio dosad najuspješniji pokazuje to što je u njemu sudjelovao dosad najveći broj studenata, tj. čak 82 iz Hrvatske, BiH te Mađarske. Tijekom dva ljetna mjeseca uspješno su radili na 28 projekata, uz stručni nadzor 50 mentora, pretežito stručnjaka ENT-a, ali i onih iz Ericssonovih kompanija u Švedskoj, Mađarskoj, Kanadi i Kini. 

Komentirajte prvi

New Report

Close