N. Gradiška i Vodice za 24 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2015. u 21:59
Ivica Plišić, Hrvatske vode/I. Kralj/PIXSELL

Komunalna poduzeća predala aplikacijske pakete za projekte teške 33,8 milijuna eura, od čega EU sufinancira oko 70 posto.

Predstavnici komunalnih poduzeća Nove Gradiške i Vodica predali su u petak direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću i pomoćniku ministra poljoprivrede Draženu Kurečiću aplikacijske pakete za projekte vrijedne više od 258 mil. kn, odnosno 33,8 milijuna eura, od čega EU sufinancira oko 70 posto, odnosno 24 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić istaknuo je tom prigodom da su Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede vjerojatno najpripremljeniji za povlačenje novca iz EU fondova. U različitim su fazama provedbe projekti vodnog gospodarstava vrijedni 286 milijuna eura, od čega je 205 mil. eura osigurano iz EU fondova. Projekt razvoja vodokomunalne infrastrukture Nove Gradiške težak je 143 mil. kn, od čega sufinanciranje iz EU fondova iznosi 67,12%, a trebao bi biti dovršen 2017. Projekt odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima težak je 15 mil. eura, a EU će ga sufinancirati s 71,6 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close