MUP-u hotel Jastreb u zamjenu za apartmane, uz 6 mil. kn

Autor: Suzana Varošanec , 23. rujan 2015. u 22:00
Policija bi preuzela hotel Jastreb /PIXSELL

Vjerovnici HOC Bjelolasice u stečaju odlučivat će u listopadu o važnim financijskim temama.

Vjerovnike HOC Bjelolasice u stečaju vrlo brzo čekaju dvije važne odluke koje se tiču hotela Jastreb i bivše upravne zgrade u Ogulinu.

Naime, Trgovački sud u Zagrebu, na prijedlog stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina, za 29. listopada sazvao je skupštinu vjerovnika, pa će se ubrzo znati daju li 'zeleno svjetlo' prijedlozima odluka koje se odnose na moguće nove vlasnike. Za Hotel Jastreb, kojeg želi MUP, ako vjerovnici podrže prijedlog, stečajni upravitelj sklopio bi ugovor o zamjeni imovine, s time da bi novi vlasnik MUP imao i novčanu obvezu.

Naime, za hotel te pripadajuće nekretnine i pokretnine MUP bi prepustio svojih 14 apartmana u paviljonu Đula u Jasenku. Razliku od 6,06 milijuna kn nadoplatio bi razlučnom vjerovniku RBA za nekretnine, a 335.234 kn stečajnom dužniku za pokretnine. I kod HOC-ove bivše upravne zgrade prijedlog se zasniva na zamjeni imovine sa onom u vlasništvu Grada Ogulina, ali bez nadoplate.

 Stečajni upravitelj Tomislav Đuričin potvrdio je da "sve ovisi o vjerovnicima". Najavio je uskoro i sedmu dražbu za najatraktivniji dio imovine – sportski centar te skijalište, za koju se zanima Todorićeva Karisma. Minimalna početna cijena past će, doznajemo, na 50% početne. 

Komentirajte prvi

New Report

Close