MUP traži kandidate za pružanje pravne pomoći migrantima

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2018. u 13:26
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Besplatna pravna pomoć u postupku povratka obuhvaća davanje pravnog savjeta ili pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanje pred upravnim sudom.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je javni poziv za prijavu kandidata zainteresiranih za pružanje pravne pomoći državljanima trećih zemalja u postupku povratka za područja Upravnih sudova u Osijeku, Zagrebu, Splitu i Rijeci. Pravilnik o besplatnoj pravnoj pomoći u postupku povratka stupio je na snagu 5. srpnja i donesen je na temelju Zakona o strancima.

Kako piše Glas Slavonije, sukladno Pravilniku o besplatnoj pravnoj pomoći u postupku povratka može se prijaviti odvjetnik ili udruga registrirana za obavljanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa.

Prema spomenutom Pravilniku, državljanin treće zemlje u postupku povratka državljanin je treće zemlje koji nezakonito boravi i državljanin treće zemlje na kratkotrajnom boravku, za kojeg je pokrenut postupak donošenja odluke u vezi s povratkom, ili za kojeg je donesena odluka u vezi s povratkom protiv koje se ne može izjaviti žalba, ali može se pokrenuti upravni spor.

Besplatna pravna pomoć u postupku povratka obuhvaća davanje pravnog savjeta ili pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanje pred upravnim sudom. Ovakva pravna pomoć financira se iz sredstava državnog proračuna, s pozicije Ministarstva unutarnjih poslova te iz sredstava fondova Europske unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close