MUP poziva vozače na poseban oprez prema jednoj skupini pješaka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. kolovoz 2018. u 09:47
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Vozači se pozivaju na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prometa djece.

U povodu početka nove školske godine Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako će u ponedjeljak 3. rujna započeti s preventivno-edukativnom akcijom "Poštujte naše znakove", a vozače su pozvali na pojačan oprez posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima.

U sklopu te akcije policijski će službenici organizirati kraća obraćanja prvašićima u svim osnovnim školama na temu njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu te im podijeliti i prigodne poklone.

Policijski službenici će tijekom cijele školske godine, no posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a u prvom redu počinitelja prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece pješaka.

Vozači se pozivaju na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prometa djece – pješaka na cestama te ustupanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Komentirajte prvi

New Report

Close