MUP odlučio stati na kraj ‘glavnim ubojicama u prometu’: Evo što će policija posebno nadzirati u siječnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. siječanj 2018. u 12:24
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika

S obzirom na porast broja nesreća i poginulih u 2017. policija je izvijestila da će u siječnju, posebice u noćnim satima i vikendom, pojačano nadzirati promet.

Policija će posebnu pozornost obratiti na "glavne ubojice u prometu", a to su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, uporaba mobitela te nekorištenje sigurnosnog pojasa za vozače, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece.

"U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge)", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

U 2017. godini, prema prethodnim podacima, dogodile su se ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5 posto više u odnosu na 2016. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba, što je porast za 7,8 posto. Teško je ozlijeđeno 2.728 osoba, a lakše 11.768 što je u oba slučaja pad od 0,7 posto u odnosu na 2016.

Nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja nastavljen je i u prvim danima 2018. godine, gdje su u četiri dana evidentirane četiri nesreće s pet poginulih osoba.

"Iz podataka o prometnim nesrećama razvidno je da su sudionici nesreća smrtno stradavali uglavnom zbog grešaka koje su se odnosile na vožnju pod utjecajem alkohola i brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama", ističu u MUP-u.

Komentari (5)
Pogledajte sve

onda bi te kazne bile drakonske

***možeš mi objasniti kakva je to riječ “drakonske” kaj ona znači i iz čijeg jezika dolazi?

P.S, sa krajem tvojeg posta se definitivno slažem, kazne treba povečavati s brojem počinjenih kazni, a prvu treba drastično smanjiti…i treba uvesti opomenu, a ne odmah kazne

bez da se spupštam na tvoj nivo razgovora odgovorit ću ti na nastavak tvog komentara.
zašto bi normalnog čovjeka sekirala cijena kazne ako ne radi prekšaje?
je li korištenje mobitela za vrijeme vožnje, cuganje ili “driftanje” (kako ti to nazivaš) nešto što ti se može omaknuti?
da je policiji i državi u interesu smanjenje prekršaja i smanjivanje smrti na cestama onda bi te kazne bile drakonske tako da nikome ne padne na pamet da ju počini, a ne da kalkulira isplati li mu se popiti prije vožnje i isplati li mu se stisnuti gas više od ograničenja ili pričati na mobitel.
a što se tiče ponavljanja prekšraja, možemo uvesti i povećanje kazne. pa za svako ponavljanje kazne cijena je viša. zašto ne? tako bi pokrili te tvoje frajere i manijake.

najveće žrtve u prometu su prometni stupići u gradu Zagrebu, pogotovo na novom kružnom toku kod Rebra. Već ih je desetak nastradalo, a svaki košta abnormalno

***vidim sljivan da si se nagutal previše šljive ako tebi to nisu dovoljno visoke kazne.. kazne su nam abnormalno visoke s obzirom na plaće…problem je da cijela jedna grupacija povlaštenih ne plaća kazne a divlja i drifta diljem lijepe naše i daje “fini” primjer kak se treba voziti da budeš “frajer”.. problem je da netko za prvi prekršaj u životu dobi istu kaznu kao i manijak sa trideset prekršaja…problem je da se nekome uopće dozvoljava da skupi 30 ili više prekršaja…luđaci za volanom platit će sličnu kaznu kao i netko kome se prvi put omakne prekršaj u prometu…a o alkoholiziranosti za volanom bih mogao cijelu knjigu napisat, tak da dok to ne srede svakom normalnom čovjeku kazne su samo obično deranje kože i punjenje proračuna za uhljebe

New Report

Close